Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

BUHINE KUĆE- Monstruozni zločin tzv. Armije RBiH nad Hrvatima za koji još nitko nije odgovarao

Must Read

Nakon krvavog Badnjaka 1993. u Križančevom selu gdje je masakrirano i ritualno ubijeno 64 ljudi (većinom civila), da današnji dan, 9.1.1993. dogodio se još jedan monstruozni zločin nad hrvatskim civilima i zarobljenicima, onaj u Buhinim kućama gdje je na još monstruozniji način ubijeno 26 ljudi.

Najmlađi među žrtvama bio je Danijel Grbavac koji nije dočekao svoj 2. rođendan (rođen 16.2.1992.). Njegovu majku Ankicu su prvo pokušali ubiti ubacivši bombu u kuću, da bi je potom ubili na kućnom pragu rafalnom paljbom. Njeno tijelo, jednako kao i tijela drugih ubijenih civila, toliko su unakažena bila da su liječnici odbijali uraditi ili prekidali u pola procesa, obdukcije ubijenih.

Podsjećajući na ovaj monstruozni zločin, Hrvatska Republikanska stranka ističe kako se ne smije zaboraviti i uloga međunarodnih tzv. mirovnih snaga, posebice britanskih i belgijskih pripadnika UNPROFOR-a koji su ignorirali zločine i odbili pomoći civilima, tvrdeći i tada, a i kasnije, kako se „nije radilo o masakru“.

Prema njima, dakle, primjerice svirepo ubojstvo Marka Buhića koji je ubijen tako što mu je tijelo prerezano motornom pilom, pa mu je gornji dio tijela nađen i pokopan mjesec dana prije donjeg dijela, nije dio masakra.

-Ono što je najmonstruoznije u svemu jeste činjenica kako su i Križančevo selo, kao i Buhine kuće, mjesto monstruoznih zločina za koje nitko nije nikada odgovarao, iako se znaju i izravni počinitelji i nalogodavci, kao i politički pokrovitelji iz Sarajeva, napominje HRS. Još monstruoznija je, kažu, činjenica kako niti 25 godina nakon zločina, Tužiteljstvo BiH ne smatra potrebnim pokrenuti istrage i procese protiv odgovornih.

Vjerojatno i za ove zločine, kao primjerice za zločin u Grabovici, Tužiteljstvo, ističu “Hrvatski republikanci” smatra kako „ne postoji dovoljno dokaza kako bi se zaključilo počinjenje kaznenog djela zločina protiv civilnog stanovništva“.

Legitimnim predstavnicima Hrvata u tijelima vlasti HRS ponavlja više puta postavljeno pitanje na sjednicama Predsjedništva HNS-a: „Znajući da po vertikali Hrvati se nalaze na čelu pravosuđa od razine države, pa do lokalnih razina, što se učinilo konkretno na rasvjetljavanju i pravednom procesuiranju ovih zločina, osim što se izdajnički u Domu Naroda podržao (ili suzdržao) ovakav  rad ovog i ovakvog Tužiteljstva BiH?“, stoji u priopćenju HRS-a. /HMS/

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ne natjecanju za pjesmu Eurovizije (ESC) u Švicarskoj

Švicarska narodna stranka i Demokratska unija (EDU) najavile su referendume protiv državnih davanja EUROSONGU u Bernu, Baselu, Ženevi i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -