Published On: Tue, Aug 6th, 2019

DŽAMIJA U ČAST ALKOHOLIČARA : Nacionalni spomenik BIH nosi ime po Selimu II. Pijanici

Ovih dana traje polemika u Jajcu, treba li Crkva u kojoj je krunjen kralj Stjepan Tomašević nositi ime po Sultanu Sulejmanu (inače liku koji je srušio Beograd i udario na Beč) ili ime koje je nosila prije nego je Sultan El Fatih odrubio glavu posljednjem bosanskom kralju Stjepanu Tomaševiću. Osobi koja ujedinjuje narode u BIH budući da je bio bosanski i hrvatski kralj te srpski despot.

To su te bizarnosti patriotizma BIH.

Crkva sv. Luke u Jajcu vjerojatno je sa stajališta državnosti BIH i njene državotvornosti objekt koji po svojoj simboličkoj važnosti nadilazi sve druge objekte u BIH.

Mjesto je to krunidbe kralja čijom smrću prestaje bosanska kruna. Umire  srednjovjekovna  bosanska države. A BIH postaje dio Otomanskog kalifata i vojno isturena baza za prodore u Europu.

Namjerno pišemo “Otomanski kalifat” jer se često u medijima zna čuti kako je Otomanski kalifat bilo jako moderno carstvo za svoje vrijeme. Nije bilo niti malo moderno. Radi se zaboga o kalifatu. Ekstremno strogom sistemu upravljanja sa svojim rasnim zakonima, nižom i višom vrstom. Sustavu u kojem je ubojstvo iz ćeifa bilo dio rasne supremacije.

Kako djeluje kalifat imali smo prilike gledati zadnjih godina po Youtube kanalima.

Patriotima BIH , ako doista jesu stvarni patrioti prije nego što su IZ, moralo bi stoga biti neprihvatljivo da se crkva koja simbolizira državnost srednjovjekovne države Bosne zove po sultanima koji su tu državnost dokrajčili.

Međutim patriotima BIH (a znamo da su članovi Islamske Zajednice veći patrioti nego mi) neprihvatljivo je da crkva koja je silom i mačem okupatora postala  džamija sulatana Sulejmana prestane biti Sultanova džamija i postane zaštićeni nacionalni spomenik BIH , memorijalni muzej u kojem bi bili prikazani i ti presudni posljednji dani naše zajedničke države. Dakle države kojoj pripada i IZ BIH.

Kada El Fatih na prevaru zarobljava kralja, obećava mu život koji mu potom oduzima a nakon toga protjeruje i posljednju bosansku kraljicu Katarinu Kosaču. Kćerku Herceg Stjepana Kosače.

No ako znamo da su se postojbe Armije BIH  zvale “El Fatihova, Mehmeda osvajača itd” postaje jasnije što su identitarne vrijednosti jednog dijela uberpatriotizma u BIH.

Izgleda da je BIH jedina država u svijetu u kojem se pod patriotizam nastoji provesti najstrašniji okupator kojeg je Bosna imala. I koji je jednako koštao svaki narod u njoj. Ne samo Srbe i Hrvate nego i Bošnjake, nad kojima je počinio elitocid, trudio se zatrti njihov jezik i kulturu i potpuno ih turkizirati.

Možemo li zamisliti bilo koju naciju Europe koja javno časti svoje okupatore i ubojice svojih srednjovjekovnih vladara?

Zašto intelektualna elita u ponosnih Bošnjaka dopušta Islamskoj zajednici da danas provode ono što Turcima u BIH nije uspjelo u 400 godina brutalne okupacije naše zemlje? Brutalnu  turkizaciju Bošnjaka. Na način da među njima nastoji raširiti pozitivno sjećanje na okupatore i ubojice Bosne.

Muslimanima prodaju alkoholičara pod bubrege

U tom smislu donosimo još jedan bizaran detalj. Islamska zajednica u BIH izborila se da se nacionalnim spomenikom u BIH proglasi džamija koja nosi ime po Selimu Drugom Pijanici.

Eto , ljubav prema turskom mučitelju i progonitelju i bošnjačkog naroda, tolika je da se čak imena džamija i po pijanicama daju. Zabrana alkohola u džamiji  i oko nje i dalje vrijedi. No ime po alkoholičaru ostalo je.

Jer kužiš stari on je bio sultan, pa mu je oprošteno to što je bio užasno loš musliman.

Olakotna okolnost je ta što je dotični objekt “uvaljen” RS-u. No IZ djeluje i tamo kaj ne?

Dragi Bošnjaci, otvorite oči, ovi ljudi ne žele vam dobro. Vi niste baštinici kulture turskih sultana. Pogotovo ne sultana pijanica.  Ova zemlja pripada vama koliko i nama. I ovo nije turska zemlja, nit njemačka, nit ruska nit austrijska. Nego zemlja za sve nas.