Published On: Pet, pro 25th, 2020

BISKUP KOMARICA PROPUSTIO MISU ZBOG STANIVUKOVIĆA Detalji prve službene posjete novog gradonačelnika Banjaluke 

Kako je juče najavila Srpskainfo, novi gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je na dan preuzimanja dužnosti otišao u prvu zvaničnu posjetu.

Na katolički Badnji dan ugostio ga je biskup banjalučki Franjo Komarica.

Razgovor je potrajao sat i po, pa je zbog toga biskup Komarica propustio čak i misu za Badnje veče, koja je umjesto u ponoć, zbog epidemioloških razloga, služena u 18 sati.

– Biskup Komarica se zadržao u razgovoru, pa je liturgiju je služio pomoćni biskup Marko Semren.

Sa Stanivukovićem su, u delegaciji grada bili i odbornici Dijana Ješić, Ivan Begić i Dragan Milanović.

U prvom planu su bile čestitke: biskup je mladom gradonačelniku i odbornicima čestitao pobjedu na izborima, a oni su biskupu, kao i svim katolicima, čestitali Božić.

Ipak, bilo je i ozbiljnih tema.

Biskup je mladom gradonačelniku poželio “ustrajnosti i otvorenosti za probleme svih sugrađana i svih vjerskih etničkih zajednica u gradu”. Podsjetio je da su “katolici Banjaluke decenijama izgrađivali svoj grad, koji su, nažalost, iako miroljubivi, zakonom jačeg, bili prisiljeni napustiti”.

Na dnevnom redu su bili i problemi sa kojima se bori Karitas Banjalučke biskupije.

Direktor Karitasa Miljenko Aničić je rekao da “gradske vlasti, koje su kompetentne za rješavanje tih problema, odugovlače s pozitivnim rješenjima”.

Stanivuković je obećao da će se nova gradska vlast potruditi da što prije riješi te probleme, a najmlađi odbornik Ivan Begić je na licu mjesta zadužen da bude “kontakt osoba između Grada i Biskupije”.