Published On: Uto, lis 1st, 2019

Arapi masovno naseljavaju Vlašić, sada grade i luksuzni hotel

Sve popularnija bh. turistička destinacija Vlašić, pored posjetitelja iz regije, atrkativna je i državljanima zemalja Bliskog Istoka.

U selu Mudrike kod Vlašića, prvo selo prije Babanovca, svi natpisi na tablama su napisani arapskim jezikom. Ova pojava buni i brojne turiste, koji stječu dojam kao da se nalaze u Saudbijskoj Arabiji. I oni bi, kažu, nešto kupili, ali, ne razumiju sadržaj natpisa, piše Dnevni avaz.

Mještani Mudrika tvrde da se arapski državljani masovno naseljavaju u srce Vlašića, ali nitko o tome ne želi javno govoriti. Prema riječima Sabahudina Maglića, predsjednika Mjesne zajednice Mudrike, nitko od mještana mu se nije žalio na sve veći broj Arapa.

Do sada nemam pritužbe, niti imamo problema s njima. Naprotiv, mnogi su se okoristili o njih, financijski, naravno. Prodaju im sir, mlijeko i ostale proizvode, govori Maglić, dodajući da su dolaskom Arapa mještani dobili posao, rade, zarađuju. Zanimljivo, nakon što su izgradili 20 kuća i hotel u naselju koje zovu “Oaza mira”, u samim Mudrikama izgrađeno je petnaestak novih kuća, a novo naselje nazvali su Lotus. Pored kuća, grade i eksluzivni hotel.

Gradi se, to je točno. Imaju papire, a uglavnom su tu turistički, rijetko tko živi. Još ne znamo koliki će točno biti hotel, hoće li ga izdavati ili prave samo za sebe. U hotel “Oaza mira” dolaze i drugi turisti, možda će i ovaj otvoriti vrata za sve, govori Maglić.

Kako saznaje Avaz, novi hotel s četiri zvjezdice bit će na sedam katova, a imat će i bazen, jakuzi, restoran, teretanu… Enes Cogić, mještanin Mudrika kaže da Arapi doprinose razvoju turizma i ekonomije. Mnogi imaju koristi od njihovog dolaska jer kupuju naše proizvode koje izlažemo. S nekima smo postali i prijatelji, kaže Cogić.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare