Published On: Čet, lip 3rd, 2021

Odgoj znanstvenica u Kolumbiji

U SAD-u postoji gradacija Sveučilišta. Doslovce svatko može otvoriti fakultet i dijeliti diplome, no točno se zna koja sveučilišta upisuje izvrsnost a što su fake fakulteti.

Opet država poput SAD-a, kad već izdaje licence tim ustanovama, ne bi smjela sebi dozvoljavati da se profesori njenih , pa čak i perifernih sveučilišta po svijetu etabliraju kao propagandisti a ne kao znanstvenici. Odnosno ako nisu u stanju baviti se znanošću, ne bi smjeli raditi na znanstvenim institucijama.

Upravo zbog zaštite imidža SAD-a kao svjetskog centra znanja, i zaštite imidža onih profesora i studenata koji naporno rade i istražuju u svom znanstvenom radu, stečući time znanja i vještine koje potom odašilju po cijelom svijetu, u slavu svog samog sveučilišta kao i same američke države.

Columbia University’s School of International and Public Affairs na svom sveučilištu ne odgaja znanstvenike. Nego propagandista.

Dokaz je tekst koji je jučer objavila Tanya L. Domi a koji možete pročitati na sljedećem linku.

Prvo što će vam pasti na pamet kad ga pročitate jeste sljedeće pitanje:

Kako je moguće da u Americi na nekom sveučilištu o nekoj vanjskopolitičkoj temi, i o stanju u nekoj stranoj zemlji, predaje netko tko tako površno poznaje odnose u samoj zemlji, netko tko očito nije pročitao niti sam Ustave iste zemlje.

Potom će vas zabrinuti pitanje kako je moguće da se znanstvenik služi tako prostim, propagandističkim  stilom pisanja,
Zašto odluku Ustavnog suda BIH, koja je konačno stala na stranu malobrojnijih, upozorivši majorizaciju da pretjeruje, dotična znanstvenica bez iti jednog argumenta naziva kontroverznom.

Potom će vas zapanjiti kad odete na njen profil, shvatite da je pripadnica LGBTQ manjinske zajednice u SAD-u i kako iz te pozicije ugrožene društvene skupine, podržava u BIH  šovinizam većinske društvene skupine nad malobrojnijima. Očekivano je bilo da se netko tko je “manjinac” solidarizira s ugroženim skupinama.

A ono što će vas na kraju najviše frapirati bit će činjenica da dotična, o svom tekstu traži mišljenje, Reufa Bajrovića, čovjeka koji se u BIH medijima i tviteru deklarirao kao nacist.

Utvrdio je naime da krv, smrt, tragedija u BIH ovise o nacionalnosti žrtava i o vojsci koja ih je ubijala. Za njega ne vrijedi isto mrtvo dijete Trusine kao mrtvo dijete Ahmića.

Ozbiljni znanstvenici ne bi se smjeli družiti s ovakvim nacistima. Jer ozbiljni znanstvenci znaju da je zločin zločin.

Ozbiljna sveučilišta ne bi smjela zapošljavati znanstvenike koji za mišljenje o svom “znanstvenom” članku traže mišljenja deklariranih nacista.

Nekako smo prihvatili da je za N1 u BIH, jedinu američku TV kuća, normalno ugostiti tog nacistu u programu. Naime N1 menadžment i sam je na toj kući zaposlio dosta lokalnih simpatizera  njegovog fašističkog novogovora,  no kako razumjeti da američka znanost surađuje s tim istim ljudima?

Teško. Jedini odgovor je da je Columbia Universiti, je puno više Kolumbija, nego što je University. Baš kao što je Tanya puno više majorizator i apropo novinar, nego manjinac i znanstvenik.

Nadamo se da joj je Bajrović pohvalio tekst, a ako ikada dođe u BIH, pozivamo je da skupa obiđemo viteške ljuljačke, Trusinu i Grabovicu , srpska stratišta, kako bi se uvjerila da malena hrvatska  i srspska djeca, nisu bili ništa manje ljudi, s pravom na život, od malene bošnjačke djece. Da su sva ta djeca žrtve ludila naših predaka, da su potpuno iste u svojoj nesreći, i da tamo gdje jesu danas jesu zajedno.

Da se uvjeri da ne postoji i neće postojati u ovoj zemlji pravo građanstva onima koji tvrde da ti zločini nisu isto, i da ta djeca nisu isto.

Do tad, dok ne bude to spremna uraditi, molili bismo ju da ovdje ne dolazi.

Poskok.info

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x