Lider Alijanse za budućnost Kosova i kandidat za kosovskog premijera Ramush Haradinaj izjavio je kako pristojbe od 100 posto na uvoz robe iz središnje Srbije i BiH ne treba ukinuti, nego pojačati. “Pristojba je instrument za stvaranje izbalansirane vrijednosti za priznavanje, moramo da ga osnažimo da se razmijene priznanja. Velika je anomalija da Srbija traži […]

" />
Published On: Uto, lis 1st, 2019

Haradinaj: Pristojbe Srbiji i BiH ne treba ukinuti nego povećati

Lider Alijanse za budućnost Kosova i kandidat za kosovskog premijera Ramush Haradinaj izjavio je kako pristojbe od 100 posto na uvoz robe iz središnje Srbije i BiH ne treba ukinuti, nego pojačati.

“Pristojba je instrument za stvaranje izbalansirane vrijednosti za priznavanje, moramo da ga osnažimo da se razmijene priznanja. Velika je anomalija da Srbija traži nešto. Morali smo da tražimo nešto kao žrtva, dakle, priznanje i plus ispriku ili odštetu, a kod nas se događa suprotno”, rekao je Haradinaj kosovskim medijima.

On je naveo kako je kao premijer “pokazao tko je gazda u kući na Kosovu”, te da je “uspio zaustaviti ideju o razmjeni teritorija” i pokrenuti druge procese poput vojske i Zakona o Trepči.

Haradinaj smatra kako Srbija ne treba tražiti nešto u zamjenu za priznanje, već da treba priznati Kosovo, pa čak se i ispričati i platiti odštetu.