Petak, 18 listopada, 2024

Preminuo poduzetnik blizak Miloradu Dodiku: Bio je američkoj “crnoj listi”

Vrlo

Poduzetnik iz BiH Slobodan Stanković čija tvrtka “Integral inženjering” gradi spojnu prometnicu od novog mosta preko Save kod Stare Gradiške s autocestom Zagreb-Lipovac preminuo je u 74. godini, izvijestili su u utorak lokalni mediji u BiH.

Stanković je slovio za osobu koja zahvaljujući vezama s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom redovito pobjeđuje na natječajima za najvažnije infrastrukturne projkete u tom entitetu.

Zbog toga su se i on i njegova tvrtka u listopadu 2022. godine našli na “crnoj listi” SAD jer im je američko Ministarstvo financija izreklo sankcije.

Stanković je završio pod sankcijama jer je financijski podupirao Dodika kojega su pak SAD zbog politike kojom dovodi u pitanje teritorijalni integritet BiH sankconirale još 2017. godine.

“Integral inženjering” u prošlosti je dobijao poslove poput gradnje novog sjedišta vlade RS i poslovne zgrade entitetskog javnog servisa RSTS kao i autocesta u tom entitetu.

- Advertisement -

7 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

7 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SKEJO: Država daje prostor Prijovićki, ali za Thompsona nema mjesta?

Nakon nedavne konferencije za tisak, Udruga IX. bojne HOS-a izrazila je svoje duboko nezadovoljstvo načinom na koji se njihove...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -