Published On: Sri, velj 8th, 2023

Preminuo poduzetnik blizak Miloradu Dodiku: Bio je američkoj “crnoj listi”

Poduzetnik iz BiH Slobodan Stanković čija tvrtka “Integral inženjering” gradi spojnu prometnicu od novog mosta preko Save kod Stare Gradiške s autocestom Zagreb-Lipovac preminuo je u 74. godini, izvijestili su u utorak lokalni mediji u BiH.

Stanković je slovio za osobu koja zahvaljujući vezama s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom redovito pobjeđuje na natječajima za najvažnije infrastrukturne projkete u tom entitetu.

Zbog toga su se i on i njegova tvrtka u listopadu 2022. godine našli na “crnoj listi” SAD jer im je američko Ministarstvo financija izreklo sankcije.

Stanković je završio pod sankcijama jer je financijski podupirao Dodika kojega su pak SAD zbog politike kojom dovodi u pitanje teritorijalni integritet BiH sankconirale još 2017. godine.

“Integral inženjering” u prošlosti je dobijao poslove poput gradnje novog sjedišta vlade RS i poslovne zgrade entitetskog javnog servisa RSTS kao i autocesta u tom entitetu.

guest
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
HR🇭🇷HBojovnik
HR🇭🇷HBojovnik
1 mjesec prije

rip

Ante Janković GUDIN
Ante Janković GUDIN
1 mjesec prije

Ako je na jemeričkoj crnoj listi za mene je heroj. Iako ne znan tko je čovik.

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Ode mu kum ,svaki posao je on dobijao,talili se kumovi ko kod mafije

Ritter
Ritter
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Čaršija priča jelde. Čovjek je dosta stvorio. Firma radila dobre poslove. Kao i svugdje ima i tu svega kad se radi o javnim novcima. Ako imaš kakve spoznaje, ajde prijavi. Šta si ti stvorio, osim što ovdje onanišeš.

Soko zove Orla
Soko zove Orla
1 mjesec prije

Dodiku priznajem upornost i istrajnost na suzbijanju vehhabbousttašškog Sarajeva ali ovaj malogradjanski nepotizam i oportunizam je jednostavno, nažalost dio njegova mentaliteta, tu nema promjene u 60 godini

sla
sla
1 mjesec prije

ako je na američkoj listi onda nešto vijedi…na njihovim listama su svi koji ne slijede njihovu imperijalističku politiku

Bili
Bili
1 mjesec prije

Zadrig’o od kradje i vnago. Kad ga toliko volite sto ne idete u RS ili Novosibirsk ili Minsk?