Petak, 3 svibnja, 2024

Pomoć USAID-a BIH gradovima koji su pretrpjeli štetu od potresa

Must Read

Više od stotinu obitelji iz Kozarske Dubice i Novog Grada, općina Kostajnica, te Doma zdravlja Bihać dobit će pomoć Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u ublažavanju posljedica zemljotresa koji je pogodio ta područja u prosincu prošle godine.

Općina Kostajnica, koja je pretrpjela najveću štetu, dobit će novčanu pomoć, opskrba hranom i higijenom dijelit će se u Kozarskoj Dubici, a osim prehrane i higijene za obitelji u Novom Gradu osigurat će se i posteljina. U Bihaću je potres oštetio Dom zdravlja i time dodatno otežao posao pa su ovoj ustanovi bila potrebna sredstva za čišćenje i dezinfekciju.

Pomoć USAID-a pružena je kroz projekt izgradnje mira PRO-Budućnost koji je CRS proveo s partnerima u više od 70 lokalnih zajednica širom BiH.

Akciju solidarnosti podržale su i brojne lokalne zajednice, uključujući Kiseljak, Mrkonjić Grad, Centar-Sarajevo, Teslić, Jezero, Bosansku Krupu, Sanski Most, Bosanski Petrovac, Žepče, Livno, Široki Brijeg i Banja Luku.

Povezani kroz projekt PRO-Future, solidarno su odgovorili na potrebe ranjivih zajednica i pružili im razne oblike pomoći.

„Ova akcija rezultat je dugoročnog partnerstva s lokalnim zajednicama izgrađenog kroz PRO-Budućnost, projekt usmjeren na vraćanje povjerenja i obnavljanje dijaloga u društvu. Jako smo zahvalni što su se lokalne zajednice uključile i pomogle svojim susjedima. Ovo je mala zemlja, ali to je zemlja hrabrih i solidarnih ljudi. Nitko nas ne može uvjeriti u suprotno, pogotovo kad vidimo sve ove priče o pomoći koju ljudi pružaju jedni drugima “, rekla je Majda Behrem-Stojanov, direktorica projekta.

Od početka pandemije USAID je reagirao na potrebe građana kroz projekt PRO-Future, pa je tako lani osigurana hrana za više od 5000 obitelji, dok su brojne institucije i organizacije dobile dezinficijense i posteljinu za izolacijske odjele.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

UMJETNA INTELIGENCIJA: Ako se DP suočava s dilemom između prihvaćanja HDZ-ovih uvjeta ili riskiranja ponovljenih izbora, to bi moglo značiti da su već pali...

Ako se promatraju pregovori nakon izbora, njihove minutaže i sastavi izaslanstava DP-a kada šalju ljude na nogeHDZ-u i s...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -