Published On: Sri, ožu 24th, 2021

Otvoreni natječaj za nagradu CEMEX za izgradnju

Mostar / Banja Luka, 24. ožujka 2021. – Najveći regionalni proizvođač građevinskih materijala CEMEX otvorio je natječaj za nagradu CEMEX za gradnju, što je priznanje za izvanredna građevinska i arhitektonska postignuća.

Ovogodišnji natječaj za građevinsku nagradu CEMEX bit će otvoren do 23. travnja, nakon čega će Odbor za dodjelu nagrada dodijeliti najbolje radove u lipnju. Budući da je natječaj otkazan zbog pandemije bolesti COVID-19 prošle godine, ove godine mogu sudjelovati svi arhitekti i graditelji s projektima dovršenim tijekom posljednje tri godine, 2018., 2019. i 2020. Projekti prijavljeni prošle godine razmotrit će se ove godine. , a oni koji su prijavu ostavili nepotpunom moći će je popuniti tijekom ovog natječaja.

Nagrade se dodjeljuju u četiri glavne kategorije:

Stambene zgrade, Javne i poslovne zgrade, Infrastrukturne zgrade i Zajednički prostori. Uz to, dodjeljuju se četiri posebne nagrade za održivu gradnju, inovacije u graditeljstvu, univerzalnu pristupačnost i društvenu vrijednost.

Pravo sudjelovanja imaju projekti u čijoj se proizvodnji koristi najmanje pedeset posto proizvoda CEMEX, a karakteristike koje će se uzeti u obzir prilikom ocjene projekta su arhitektonsko rješenje, građevinski projekt, proces gradnje, ukupna održivost i još mnogo toga .

Ovogodišnju nagradu za gradnju CEMEX prati slogan “Ideje koje grade život”. Tvrtka prepoznaje one radove koji započinju kao uobičajene ideje, a završavaju kao građevinske projekte koji krajnjim korisnicima daju vrijednost. Natječajem se želi potaknuti kreativnost i razvoj boljih građevinskih praksi te se ističu inovacije koje će u budućnosti postati novi građevinski standardi.

Pobjednički projekti predstavljat će uspjehe bosanskohercegovačke arhitekture i graditeljstva na renomiranom međunarodnom natjecanju, globalnoj CEMEX Building Award, koja će se održati u Meksiku krajem godine, ovaj put isključivo putem interneta.

Detaljnije informacije o natječaju za nagradu CEMEX za gradnju možete pogledati na sljedećoj poveznici http://www.cemex.hr/graditeljska-nagrada-cemex.

###

Građevinska nagrada CEMEX ustanovljena je kao priznanje najkvalitetnijim radovima na polju građevine u sjevernom Meksiku, matičnoj zemlji CEMEX-a. Od 2005. godine poziv za prijavu proširen je izvan granica Meksika. Danas je ova nagrada jasan odraz i zalaganje aktivnog sudjelovanja CEMEX-a u međunarodnoj građevinskoj kulturi.
CEMEX Hrvatska d.d. prisutni su na tržištu Bosne i Hercegovine već desetljećima, a od 2006. godine tvrtka djeluje na tržištu BiH putem vlastite tvrtke CEMEX BH d.o.o.
Na posljednjem globalnom izdanju CEMEX-ove nagrade za gradnju održanoj 2019. godine, kuća 4 iz Banja Luke osvojila je treće mjesto u kategoriji Stambene zgrade u konkurenciji više od 400 građevinskih projekata iz cijelog svijeta.