Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Zajedno za bolji status nacionalnih društava u Zeničko-dobojskoj županiji

Must Read

Danas je u Zenici održan sastanak predsjednika tri nacionalna kulturna društva, Armin Jašarević BZK “Preporod” ZDŽ, Dražen Čolić HKD “Napredak” podružnica Zenica, Boško Jefić SPKD “Prosvjeta” u Zenici, gdje se govorilo o dosadašnjoj uspješnoj suradnji i zajedničkom djelovanju u narednom razdoblju.

Jedan od zaključaka današnjeg sastanka bio je da se predloži Zeničko-dobojskoj županiji da nacionalna društva BZK “Preporod”, HKD “Napredak” i SPKD “Prosvjeta” dobiju status od posebnog značaja za Zeničko-dobojsku županiju.

U prethodnim razgovorima s predsjednikom Vlade ZDŽ Mirzom Ganićem i resornim ministrom Spahijom Kozlićem iskazana je spremnost za ovaj prijedlog, kao i podrška u radu za sve tri nacionalna društva.

Naglašeno je da opravdanost za takav status itekako postoji, jer se radi o temeljnim institucijama kulture naroda Bosne i Hercegovine – Bošnjaka, Hrvata, Srba, a postoje više od jednog stoljeća, te su po tome među najstarijim danas postojećim institucijama u Bosni i Hercegovini.

Na sastanku se još govorilo o realizaciji zajedničkih projekata od značaja za društvenu zajednicu, a što će se konkretizirati narednih dana.

Sastanku su još nazočili i Nedim Talić, predsjednik Nadzornog odbora Preporoda u ZDŽ te don Vlatko Rosić, dopredsjednik HKD “Napredak” podružnica Zenica.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

PENAVA: Ako se ne dogovorimo s HDZ-om, otvoreni smo i za nove izbore

Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Ivan Penava izjavio je u četvrtak da je stranka, u slučaju da ne dođe do...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -