Nedjelja, 19 svibnja, 2024

HALILOVIĆ: Srbija ne može brinuti ni o sebi, a kamoli o Daytonu

Must Read

Halilović smatra kako Nikolić nije dobro upućen u ustavnu problematiku pa je, otud, izjavio da će se ukinuti BiH ako se ukine Dejton
Povodom izjave predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da će se “ako se ukine Daytonski sporazum ukinuti i BiH”, predsjednik BPS-a Sefer Halilović u saopćenju za javnost ocjenjuje kako Nikolić kao predsjednik Srbije nije uradio ništa da se Dejtonski sporazum provede, već “saučestvuje u opstrukciji provedbe ovog sporazuma skupa sa secesionistima iz manjeg bh.. entiteta koji bi poraz na Kosovu naplate preko pola BiH a to je politički i vojno nemoguće “. Halilović smatra kako Nikolić nije dobro upućen u ustavnu problematiku pa je, otud, izjavio da će se ukinuti BiH ako se ukine Dejton.
Naime, ako se ukine Dejton ukinuće se samo entitet RS nastao na genocidu i sustavnim progonima nesrba, a uspostavit se Republika Bosna i Hercegovina kao međunarodno priznata država čiji je pravni sljednik današnja BiH – navodi se u saopćenju BPS- a.
Kao ilustraciju nefunkcionalnosti Dejtonskog sporazuma, Halilović dodaje i to da je garant ovog sporazuma Republika Srbija koja je u svom današnjem izdanju, nakon sva tri izgubljena rata, “na koljenima i uskoro neće biti u stanju da vlada na teritorijama Vojvodine i Sandžaka, kao što im se dogodilo i na Kosovu a kamoli da vode političke bitke u BiH “. (FENA / md)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Rezolucija o Srebrenici: Nova prilika za pravdu ili iskra novih sukoba?

U posljednje vrijeme, tema genocida u Srebrenici ponovno je u središtu međunarodne pažnje. Dok svijet raspravlja o izglasavanju nove...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -