Subota, 22 lipnja, 2024

Zanimljiv Podcast Bajrović Begović

Must Read
Gost podcasta “Stava” je politički analitičar Reuf Bajrović. Prema riječima glavnog urednika “Stava” Filipa Mursela Begovića ovaj razgovor vodi se između nekada dvije suprostavljene ličnosti. Što je približilo stavove, saznajte u novom nastavku Intervencije. Šta je Reuf Bajrović imao za reći o aktuelnoj političkoj situaciji? Šta je posvjedočio o napadima na svoju ličnost, posebno kada je riječ o njegovim nekadašnjim stranačkim kolegama iz SDP-a? Šta je imao za reći o optužbama da je postao “bošnjački nacionalist”, o situaciji u sarajevskim medijima koji su ga iznenada prestali pozivati u svoje programe kao “drugu stranu”? Kakvu to cenzuru živimo? Bajrović odgovara “mrzi li Hrvate”, kao što tvrde neki hrvatski novinari. Šta nam slijedi i ima li šanse da se dobije “bitka za istinu”, saznajte u novom podcastu “Intervencija” koji vodi glavni urednik “Stava” Filip Mursel Begović.

Kačili su se nemilice. Naročito dok je Bajrović bio pod Suljagićevim ljudožderskim utjecajem. Sada su fina gospoda koja fino razgovaraju kao intelektualci. Možda bi trebalo češće da se radikalne Bošnjake naseli neko vrijeme u Zagreb, ili na kahvu sa zagrebačkim muslimanom,  onako terapijski, da nauče što je kutlura dijaloga.

Filipu Nursel Begoviću uspjelo je natjerati Bajrovića da razgovara kao Europljanin bez da prska sugovornika pljuvačkomu lice i ne sikće vatru.

Osim teze da je Herceg Novi tradicionalno bošnjački kao i da je Sandžak kolijevka, ima još nekih zanimljivih teza.

Svakako poslušati.

- Advertisement -

4 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Petković odgovorio što ne funkcionira u hrvatskoj igri

Isključiva krivca je na nama, ostali smo dužni navijačima, poručio je hrvatski napadač Bruno Petković na novinarskoj konferenciji u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -