Published On: Pet, ruj 25th, 2020

Objasnit će Plenkoviću tko je Dodik i kako je važno da SDA Hrvatima i Srbima otme pravo da misle

Direktor Federalne TV Bakir Izetbegović kazao je večeras u Dnevniku Bakir 2 Bakirove televizije da nije postojao dogovor s liderom kako to Bakiroglu kaže “manjine”  Draganom Čovićem da se imenuje Vlada FBiH  prema neustavnom Izbornom zakonu pa da se izmijeni neustavni Izborni zakon ili obratno.

– Ne možemo ucijenjeni pregovarati – rekao je Izetbegović, inzistirajući da se Vlada Bakirogunata ima oformiti prema neleganim i izbrisanim slovima Ustava.

Komentiraći posjetu predstavnika dva od tri narda u Predsjedništvu BIH g. Milorada Dodika Hrvatskoj rekao je da je to čovjek koji guši njegovu šerijatsku viziju BIH. Što je u suštini točno. Guši je većina građana BIH. I značajan dio Bošnjaka.

– S nulom je pomnožio Hrvate u RS tvrdi Bakir. Ne spominjući svog koalicijskog partnera SDA koji je to učinio u ratu.

Zašto su pozvali ovakvog Dodika, zaplakao je Bakir. Možda zato što je Zagreb primjetio da nije Dodik taj koji želi Dayton podrediti Srbima nego da je Bakir taj koji prijeti “manjini” kako će joj oteti Dom naroda, jerbo je šerijatu “tijesno”.

Kazao je da neće ići u Zagreb, ali da će se negdje drugo vidjeti s premijerom te zemlje Andrejem Plenkovićem. Najbolje u Iranskoj ambasadi u Zagrebu. Na domaćem terenu. Zna Suljagić koje su sobe tamo neozvučene. Ta bio je tu na pečalbi.

– S Milanovićem ću se vrlo rado vidjeti kada se susretne s onim koji je njegov partner, a to je predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović tvrdi Bakir, imputirajući tko je Milanoviću partner. Najednom Džafeorović može sam u Zagreb , Dodik ne. Jer Bošnjaku je dozvoljeno što Srbinu nije. Opet , ako vođa  Bakirogunata smatra da s Milanovićem treba ići oči u oči legitimni vođa Bošnjaka, što mu šalje kompromitarnog menadžera Al Qaeda pasoša po Bosnama? Zašto mu ne pošalje svoju političku kurvicu? Legitimnog vođu Bošnjaka – Željka Komšića. Koji je dobio više glasova džihadista nego Džaferović. Naime na Džaferovićevim skupovima nitko nije prijetio da će silovati RH predsjednicu niti da će nabijati na kolac Čovića. Sa strane autentičnosti džihada i onog što Bakirogunat odgaja po Bosnama, Željko Komšić je legitimniji.  Usput nek mu spremi i Nihata Hebibovića, nek taj omiljeni Bakirov dvojac pojasni Milanoviću kad šalju vehabije na Jadran i kad se kreće s miniranjem Pelješkog mosta.

“O tim odnosima ću pričati s Plenkovićem, mislim već idućeg tjedna. U njemu bih mogao naći sugovornika. Te ljude ne treba ostaviti Miloradu Dodiku – rekao je Izetbegović” – zaboravljajući da je Dodik u Zagrebu profitirao upravo na gluposti saraj sećije, kad je zaustavio napad na Pelješki most.

Rekao je i da je “mali Šengen“ šansa za BiH. Rekao je da to nije “Velika Albanija” ni “Velika Srbija” već ekonomska asocijacija.

-Ne smijemo se bojati konkurencijskog pritiska Srbije i Albanije. Nikad nije bilo rješenje u zatvaranju. „Mali Šengen“ će biti dobra vježba za EU – dodao je Izetbegović.O sporazumu Vučića i Hotija rekao je da je to dobro i za Srbiju i za Kosovo. Niz ovakvih sporazuma učinit će da Srbija defakto prizna Kosovo – smatra Izetbegović.

Komentirajući odnos SDA i SBB-a kazao je da postoje oscilacije. Valjda hoće reći da više ne ide namještanje optužnica kao prije.

– Ja sam zainteresiran za suradnju, a ne da ponovo uđem u turnus prepucavanja s gospodinom Radončićem. Loše je za BiH da ponovo imamo prepirku s gospodinom Radončićem – rekao je Izetbegović.

Dodao je da je Radončić sposoban i pragmatičan političar.

– On je jedan vrlo hrabar političar za razliku od nekih drugih koji pobijede na izborima pa ne smiju ući u političku arenu – kazao je Izetbegović, odbivši komentirati da ga Radončić javno naziva svojim tamničarem.

Komentirajući stanje u Sarajevskoj županiji, kazao je da nije nemoguće da SDA izgubi vlast s obzirom na izjave zastupnika Aljoše Čampare.

– Ne bih likovao, ako se neka takva stvar desi. Jer se vrlo brzo može desiti i obratno. Fortina vlada je imala jak PR, stvarala se iluzija da se nešto radi. U ovoj je obratno, ova vlada je dosta radila, a malo se hvalila – kazao je Izetbegović.

Naveo je i da nije vidio ozbiljne optužbe Čampare.

– Kod gospodina Sarajlića se radi o samo jednoj preporuci za zapošljavanje telefonom. Taj slučaj je priveden kraju 99 posto, radila je komisija po žalbi gospodina Efendića – rekao je Izetbegović i dodao je da za Čamparu ima mjesta u SDA te da bi volio da ostane u stranci, da bude zapažen po nečemu dobrom što je radio kao ministar i zastupnik./HMS/