Published On: Sub, srp 31st, 2021

ONI NIKAKO DA SHVATE: Sve odluke Visokih Oligarha polučile su suprotan učinak

Barryevi amandmani koji su bili uvod u bonske ovlasti doveli su do kaosa u Federaciji i narušavanja odnosa federalnih partnera federaciji Bošnjaka i Hrvata.

Petritschevi amandmani na ustav o provođenju konstitutivnosti na cijelom teritoriju polučili su suprotan učinak , takav da SDA koja je tražila tu konstitutivnost na cijelom teritoriju danas traži ukidanje konstitutivnosti.

Izborni zakon koji je nametnuo OSCE a potvrdio OHR doveo je do slučaja Komšić, zakon uopće nije osigurao da hrvatski član Predsjedništva ima moć veta, u hrvatskom klubu naroda, odnosno da bude legitiman predstavnik. Zakon je dodatno oslabio krhke odnose koji su mukom građeni nakon osnutka Federacije.

Ashdownov namet za Mostar je blokirao Mostar na 10 godina.  I više.

Inzkova odluka o tome da je 5 jedna trećina od 17 nije samo osigurala milijunski kriminal Lijanovićima i HSP-u nego je stvorila nepovjerenje prema međunarodnoj zajednici kao borcu protiv korupcije. Također njihova podrška ustaškoj partiji stvorila je osjećaj da im je antifašizam nebitan. Dodajmo ovome i pljačku Aluminija koja se dogodila usljed ovog nameta.

Slučaj Sejdić Finzi koji je guran pred međunarodnom zajednicom stvorio je kontra učinak. Ideja je bila obesmisliti hrvatsko pitanje, upravo je ova presuda ojačala hrvatsko pitanje.

Konačno Inzkov zakon o negiranju genocida od RS-a je napravio BH Kataloniju. Taj entitet je u sao par dana proglasio zakonodavnu, izvršnu i pravosudnu neovisnost pred tijelima BIH i postao prva slobodna teritorija BIH koja ne priznaje OHR.

Visoki predstavnici imali su dovoljno vremena da shvate kako je BIH matrica trećeg reda, i kako pravosudna ili bonska nametanja u praksi imaju dvostruku, pa čak i trostruku političku refleksiju. Oni kao da su tu poslani da ništa ne shvaćaju, a posljednje izjave Valentina Inzka čak i kod prosječnog politički informiranih u zemlji, izazivali su opće pitanje: Je li ovaj čovjek doista ovoliko mentalno slab ili se samo pretvara?

Inzko je otišao iz zemlje s rečenicom da Federalna BIH ima objektivan TV program i da su narodi pod turskim fašizmom u BIH živjeli složno.

 

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x