Četvrtak, 13 lipnja, 2024

Dodik: BiH je ukleti prostor, rezolucija o Srebrenici će paralizirati unutarnje odnose

Must Read

Predsjednik Rrepublike Srpske Milorad Dodik govorio je na konferenciji za medije nakon sastanka s premijerom Mađarske Viktorom Orbanom te šefom mađarske diplomacije Peterom Szijjartom te je izrazio zahvalnost što Mađarska neće podržati rezoluciju o Srebrenici u UN-u.

Dodik je rekao kako su odnosi RS-a i Mađarske odlični te se osvrnuo na rezoluciju o Srebrenici koja će se naći na Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda.

“Ona će usložniti odnose u BiH. BiH djeluje kao ukleti prostor u kojem dobijemo odluku o pregovaračkom statusu, a samo nekoliko dana nakon toga Schmidt nametne izmjene izbornog zakona u kojima propiše dodatna pravila. Svi znamo da je pored Ustava, izborni zakon najvažniji dokument jedne zemlje. Sada dolazi i pitanje rezolucije. Kako bi se nešto pojavilo kao relevantan dokument u UN-u, potrebno je da zemlja inicira tu odluku”, izjavio je Dodik.

O rezoluciji kao dokumentu nije se izjasnilo Predsjedništvo BiH, dodao je, i to je, smatra, sporan potez.

“To je stvar volje Bošnjaka u BiH. Predsjedništvo BiH koje je zaduženo za vanjsku politiku nije donosilo odluku o tome već je to neodgovorni akt ambasadora u UN-u. Smatramo da nisu dovoljno uvažene činjenice da su stradali i Srbi. Pored toga, uporno nam govore da postoji individualna odgovornost. Mislimo da će rezolucija bitno destabilizovati BiH do mjere potpune paralize odnosa. Rezolucija je neobavezujuća, ali će poslužiti za moralnu diskvalifikaciju srpskog naroda”, zaključio je Milorad Dodik.

- Advertisement -

3 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

HERA: Skandalozno je da nitko iz HERE nije pozvan na Svesrpski Sabor. Jesmo li mi manje Srbi ako smo Hrvati?

HERA osuđuje separatizam povijesnih Dušanovih i Tomislavovih zemalja od matice. Odjeljivanje Vojvodstva Nemanjića, od HerceStjepanove zadužbine od  Zavjetne zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -