Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Demonstracije u Barceloni za puštanje separatista

Must Read

BARCELONA – Više tisuća ljudi koji podržavaju otcjepljenje regije Katalonije od Španjolske okupilo se u središnjem dijelu Barcelone sa zahtjevom za oslobođenje uhićenih separatističkih lidera.

Organizatori konferencije pozivaju na otpuštanje deset istaknutih članova pokreta za odcjepljenje Katalonije iz zatvora.

Osam bivših članova katalonske vlade i dva aktivista u zatvoru su zbog navodne uloge u proglašenju neovisnosti Katalonije iz Španjolske.

Rezultati ankete pokazuju da se oko Španjolske odvaja oko polovice stanovništva Katalonije.

Zamjenik predsjednika Katalonije Karls Pudzdemon trenutačno je u Bruxellesu nakon što je Madrid odbacio svoju vladu zbog inicijative za proglašenje neovisnosti od Katalonije iz Španjolske.

Protiv njega i četiri ministra iz katalonskih vlasti objavljena je europska potjernica prema optužbama u koje spadaju pobuna, poticanje na pobunu, zloupotrebu javnih fondova, neposluh i kršenje povjerenja.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

DRAGANA VRAGANA: Ova srpska umjetnica uzrok je potpunog prometnog kolapsa u Zagrebu u petak i subotu. Zagrebački mediji to nisu dali pustiti u eter…

Zagreb je bio poprište kaosa u prometu 3.  i 4.  svibnja, a voditelji radijskih stanica nisu mogli skriti zbunjenost....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -