Published On: Sub, stu 11th, 2017

Sarajevska zračna luka evakuirana zbog sumnjive vrećice

Osiguranje u sarajevskoj zračnoj luci iza 15 sati primijetilo je napuštenu vrećicu te je, u skladu s procedurama, prostor evakuiran i proveden je kontradiverzijski pregled, saznaje Klix.ba.

Ubrzo je evakuirano cijelo prizemlje aerodroma i obustavljen check-in putnika, a prostor je ograđen žutom trakom. Sumnjiva vrećica nalazila se u blizini mjesta registracije putnika za letove.

U rekordnom roku pregled je završen i ustanovljeno da nema opasnosti za dalje funkcioniranje avioprometa. “Riječ je o klasičnoj intervenciji anti-bombing tima koja se događa onog trenutka kad se pronađe napušteni prtljag ili kesa, u ovom slučaju je bila kesa. To je aktivnost koja podrazumijeva pregleda prtljaga ili vrećica na način da se mora ograditi žutom trakom.

Pregled je trajao 10 minuta, utvrđeno je da nema eksplozivne naprave niti bilo kakve materije koja bi mogla ugroziti putnike.

Anti-bombing tim je u posljednjih 10 godina imao 1.000 ovakvih intervencija jer svaka napuštena prtljaga i kesa podrazumijeva izlazak anti-bombing tima, to su procedure svih zračnih luka u svijetu”, kazala je glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković. Već u 15:26 sati putnicima je omogućeno da se vrate u prostorije aerodroma i check-in je nastavljen neometano.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x