Published On: Wed, May 1st, 2019

DAN KAD SE CRKVA U BIH OKRENULA PROTIV KATOLIKA: Beatifikomšićizacija kardinala Puljića dogodila se u samo 6 mjeseci

14.10.2018. mediji u BIH prenose ovaj naslov: Kardinal Puljić o izboru Komšića: I Hitler je po zakonu došao na vlast

Kardinal Puljić je dodao kako Hrvati i katolička vjera nisu bili uništeni ni u vrijeme turske vladavine ni komunističkog režima, pa “neće ni danas u prljavim političkim igrama i stranačkim prepucavanjima u BiH”

Komšić mu je potom poručio da ode u Jasenovac i da se ogradi od ustaša jer je Karinal.

Komšić: Neka se Puljić odrekne ustaša

Na upit novinara, Željko Komšić odgovorio je na izjavu kardinala Puljića: “Ako već pokazuje toliki interes za zločinačke likove kao što je Hitler i za historiju, onda mu savjetujem da što prije ode u Jasenovac ili bar na takozvanu Topolu užasa koja se nalazi na bosanskohercegovačkoj strani i pokloni se sjenama nevinih, zaklanih, maljem ubijenih žrtava Hitlerovog ratnog druga poglavnika Pavelića i pomoli se za njihove duše. Na taj način bi napravio povijesni odmak od ustašluka i ustaških zločina, a koji se od njega očekuje kao od kardinala.”

Izjava je sama po sebi skandalozna. No nema skandala u BIH ako skandal izjavljuje najdraži zet majorizacije.  “Hrvatski član predsjedništva” smatra naime, da čim si kardinal, i Hrvat si, imaš urođenu dužnost da  se ograđuješ i pereš od Ustaša. Priopćenje kao da su mu pisali radikali iz GeEsa. To su on likovi koji tvrde da su građani, a niti jednog tekst o Sri Lanki napisati nikada neće.

Komšić, naravno pojma nema da su Ustaše ubile brata Kardinala Stepinca, i da je ustaški pokret u BIH bio dvonacionalan. Da je Stepinac živ vjerojatno bi i njemu poručivao da se odrekne Ustaša. Jeste li ikad čuli Komšića kako poručuje nekom reisu da ode na Jasenovac, da klekne i moli za oprost? Nećete ni čuti. Neće zet po čaršiji od punca i punice.

Službeno odricanje Crkve u Hrvata od Hrvata

Na Uskrs se događa čudo. Iako je nominalno bio u ratu s Komšićem, Puljić je na uskršnji prijem pozvao upravo njega. Kako je naslovio poziv koji je poslao Komšiću u oteti Ured? “Poštovani hrvatski članu predsjedništva? Dragi Željk?”

Puljić na Uskrs stoji pred Komšićem i svim mogućim antihrvatskim elementima Sarajeva. Hrvata nema. Srba nema. Samo Vinko, nuncij, predstavnik Svete Stolice , Komšić, njegovi ljudi i njegov  NGO sektor. Falio je još samo Senad Avdić , Komšićev potrčko i gospoja mu,s ljubavnikom ili bez, dama čija diplomatska karijera ovisi od toga hoće li SDA uspjeti nametnuti Komšića Hrvatima ili ne. Posljedično od tog ovisi i urednička politika “slobodne” bosne.

Hrvatski mediji u BIH nisu digli ovaj događaj na razinu skandala. Na razinu trenutka gdje se Crkva u BIH i službeno okreće protiv katolika u BIH. Zašto? Zato što hrvatskih medija u BIH nema. Postoje neke uhljeb institucije koje gutaju milijune i reklamiraju K+ piletinu.

Mediji u RH nisu popratili događaj. Jer nisu ništa pročitali skandaloznog u hrvatskim medijima u BIH. Medijima kojih nema.

I jer su saraj mediji pohvalili taj povijesni trenutak u kojem se Crkva i službeno okrenula protiv katolika u BIH.

22.4.2019 mediji prenose ovaj naslov: PRIJEM KARDINALA PULJIĆA POVODOM USKRSA: Komšić došao, Čović “zaboravio”

“Treba ovu zemlju voljeti. Treba je izgrađivati zajedno. To vam poručujem kao sin ove zemlje”, kazao je kardinal Puljić obraćajući se prisutnima.

Među prisutnima su bili članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović, premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, predsjednik Jevrejske zajednice Jakob Finci, ministrica u Vladi Federacije Edita Đapo, delegat u Domu naroda Parlamenta BiH Zlatko Miletić i drugi.

22.4. dogodio se povijesni dan za Hrvate u BIH. Konačno su postali sekularna nacija. Nacija neovisna o Crkvi. Nacija koja shvaća da interesi Crkve apsolutno ne interferiraju s interesima katolika u BiH. Čak mogu biti i suprotni.

U tom smislu hrvatski narod duguje puno Željku Komšiću. Dokazao je, kupovinom našeg kardinala, da i vjera u kardinale može biti kardinalno pogrešna.