Published On: Pon, pro 3rd, 2018

Nije li sramota da Tuđman danas nema niti jednu ulicu u Sarajevu a onaj fašist Mustafa ima?

Zahvaljujući vojnim akcijama HV-a i HVO-a te potpori US avijacije i američkih stratega, 1994-e godine kao i 1995-e Armija BIH ostvarila je velike vojne pobjede zahvaljujući HV-u i HVO-u. Zašto je Armija BIH pristala 1994-e na vojni pakt s fašistima i nacistima nije nam jasno. Džihadisti kao zakleti antifašistički pokre, teško danas pojašnjavanju što im je bilo, pa da paktiraju s vojsakam koje su htjele da Bošnjaka nema.

Isto smo pitali i haaške tužitelje i suce, kako je moguće da HV i HVO koji su htjeli izvršiti genocid nad Bošnjacima već 1994-e predvode Bošnjake u vojnim akcijama? Pitali smo ih kako je moguće da usred 1993-e dok traje progon Bošnjaka od strane Hrvata Hrvati šalju oružje u Konjic i Srebrenicu? Također nismo dobili odgovor. Kazali su nam dršte se presude.

Uglavnom nakon hrvatsko američkih vojnih akcija Zima 1994 i Oluja 1995 te Maestral, došlo je do prevage na terenu i Srbi su bili primorani na potpisivanje mirovnog sporazuma. Hrvati su ostvarili ogromne vojne pobjede u BIH koje se ne smiju nazvati agresijom iako je prisutnost HV vojske i HV tenkova 1994-e i 1995-e na tlu BIH neupitna.

Franjo Tuđman je slao u smrt hrvatske vojnike kako bi se oslobodilo Sarajevo. Jer je u Daytonu Sarajevo od Hrvata na poklon dobilo Ilijaš, Hadžiće, Vogošću, Goražde te je neprijatej na istoku odbačen prema Istoku a Sarajevo deblokirano.

Ova velika vojnostrateška pobjeda Franje Tuđmana uopće nije valorizirana danas u Sarajevu iako je u suštini Tuđman bio taj vojni zapovjednik koji 1995-e konačno deblokira Sarajevo.

Niti jedna ulica u Sarajevu ne nosi ime po osloboditelju Sarajeva. U suštini Sarajevo je prvi grad u povijesti koji svom osloboditelju nije dao nikakav znak poštovanja.

Štoviše mnogi Tuđmana smatraju agresorom, iako je poslije rata, on dočekan ovacijama u tom gradu kao njegov osloboditelj. A gradom ga je proveo osobno Alija Izetbegović.

Hrvati su inače prvi američki vojni partneri u američkoj povijesti kojima su Amerikanci nakon vojnog saveza okrenuli leđa. US povijest ne pamti da je Bijela Kuća ikada svojim vojnim saveznicima prije BIH okretala leđa.

Franjo Tuđman danas nema ulicu u Sarajevu. Nisu je dali čak niti jednom američkom generalu koji je s Tuđmanom oslobađao BIH.

Sarajevo je danas najzagađeniji grad Europe. Nagrade za humanost koje dodjeljuje nose ime po otomanskom rezaču glava.

Što bi se reklo potpuna dekonstrukcija duše jednog , nekada grada.

odjel za aktivizam l poskok.info

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare