Srijeda, 23 listopada, 2024

Češka se sprema da promijeni naziv države

Vrlo

PRAG – Češka se sprema da promijeni naziv države jer je kako dužnosnici tamošnje Vlade tvrde, sadašnji naziv predugačak. Prema navodima Radio Praga, predsjednik Češke, predsjednik i članovi parlamenta danas će se sastati kako bi pokušali postići dogovor oko novog imena države u kojoj trenutno živi 11 milijuna stanovnika.

Ministar vanjskih poslova Češke Republike Lubomir Zaoralek je, u četvrtak, novinarima kazao da se, ustvari, neće mijenjati postojeće ime države nego će ga, kako je objasnio, pokušati skratiti. Podsjetio je da je službeno ime Poljske “Republika Poljska”, naglasivši da većina ipak, koristi kratki naziv “Poljska”.

Istaknuo je kako aktualna vlada namjerava predložiti naziv “Česko” jer je, kako je kazao, mnogo kraće od sadašnjeg naziva države. Dodao je da će i Ujedinjeni narodi (UN) potvrditi novi naziv u slučaju da službeno bude prihvaćen. Inače, naziv “Česko” na engleskom jeziku bi glasio “Chequia” ili “Czechia”.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest
14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Javnost u Rvackoj se pita: Zašto ime roditelja problematičnog dječaka ostaje nepoznato, zašto nas ne zabavljate o korumpirani mediji?

Svinjokolja je i  krvožedna je javnost. Nikada zadovoljena, uvijek gladna novih skandala, a posebice željna saznati ono što im...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -