Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Češka se sprema da promijeni naziv države

Must Read

PRAG – Češka se sprema da promijeni naziv države jer je kako dužnosnici tamošnje Vlade tvrde, sadašnji naziv predugačak. Prema navodima Radio Praga, predsjednik Češke, predsjednik i članovi parlamenta danas će se sastati kako bi pokušali postići dogovor oko novog imena države u kojoj trenutno živi 11 milijuna stanovnika.

Ministar vanjskih poslova Češke Republike Lubomir Zaoralek je, u četvrtak, novinarima kazao da se, ustvari, neće mijenjati postojeće ime države nego će ga, kako je objasnio, pokušati skratiti. Podsjetio je da je službeno ime Poljske “Republika Poljska”, naglasivši da većina ipak, koristi kratki naziv “Poljska”.

Istaknuo je kako aktualna vlada namjerava predložiti naziv “Česko” jer je, kako je kazao, mnogo kraće od sadašnjeg naziva države. Dodao je da će i Ujedinjeni narodi (UN) potvrditi novi naziv u slučaju da službeno bude prihvaćen. Inače, naziv “Česko” na engleskom jeziku bi glasio “Chequia” ili “Czechia”.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -