Subota, 11 svibnja, 2024

HRT snima seriju o Tinu Ujeviću

Must Read
Povodom obilježavanja 60. godišnjice smrti Tina Ujevića, velikog pjesnika, boema, putnika, Hrvatska radiotelevizija kreće u realizaciju biografske četverodijelne igrano–dokumentarne serije “TIN – 30 godina putovanja”…
Životni i radni put Tina Ujevića u igranim sekvencama vodi nas od Dalmacije, Zagreba, Beograda, Sarajeva i Pariza, a dokumentarni dio bit će realiziran kroz dostupnu arhivsku građu i arhivske snimke.
Tin – 30 godina putovanja, priča je o Tinu pjesniku, ali i o jednoj epohi koja je ostavila traga ne samo u književnom, već i u širem socijalno političkom nasljeđu. Prateći životni put velikog pjesnika, u serijalu pratimo i uzbudljivu, turbulentnu povijest Europe, Hrvatske i regije kojoj pripadamo a čije posljedice i danas živimo. Riječ je o raspadu Austro-Ugarske, vremenu pred 1. svjetski rat, životu za vrijeme Drugog svjetskog rata u Zagrebu, te stradanju nakon tog rata pod komunističkim režimom.
Scenarij su napisali Jasen Boko, Lada Martinac Kralj i Davor Žmegač. Dramaturginja je Lada Martinac Kralj, a seriju će režirati Davor Žmegač. Uloge tumače Mislav Čavajda, Igor Kovač, Milan Pleština, Ljiljana Bogojević, Damir Lončar, Nikša Butijer, Jan Kerekeš i mnogi drugi.
0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

KAKO DOBRO: Neki tik-tok-fratrizani s histrionskim poremećajem pokušali su ga ocrniti a onda je Bitno.net pronašao Markovu duhovnu stvar. Postala je momentalni hit među...

Iz izvora bliskih Marku Purišiću Lasagni dobili smo potvrdu da je Marko autor duhovne pjesme 'Ne daj mi, Oče'...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -