HRT snima seriju o Tinu Ujeviću

Povodom obilježavanja 60. godišnjice smrti Tina Ujevića, velikog pjesnika, boema, putnika, Hrvatska radiotelevizija kreće u realizaciju biografske četverodijelne igrano–dokumentarne serije “TIN – 30 godina putovanja”…
Životni i radni put Tina Ujevića u igranim sekvencama vodi nas od Dalmacije, Zagreba, Beograda, Sarajeva i Pariza, a dokumentarni dio bit će realiziran kroz dostupnu arhivsku građu i arhivske snimke.
Tin – 30 godina putovanja, priča je o Tinu pjesniku, ali i o jednoj epohi koja je ostavila traga ne samo u književnom, već i u širem socijalno političkom nasljeđu. Prateći životni put velikog pjesnika, u serijalu pratimo i uzbudljivu, turbulentnu povijest Europe, Hrvatske i regije kojoj pripadamo a čije posljedice i danas živimo. Riječ je o raspadu Austro-Ugarske, vremenu pred 1. svjetski rat, životu za vrijeme Drugog svjetskog rata u Zagrebu, te stradanju nakon tog rata pod komunističkim režimom.
Scenarij su napisali Jasen Boko, Lada Martinac Kralj i Davor Žmegač. Dramaturginja je Lada Martinac Kralj, a seriju će režirati Davor Žmegač. Uloge tumače Mislav Čavajda, Igor Kovač, Milan Pleština, Ljiljana Bogojević, Damir Lončar, Nikša Butijer, Jan Kerekeš i mnogi drugi.