Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Opasan je taj Emir od Rudog- da mu je vlast srušio bi BiH dok kažeš DF

Must Read

Opasan je taj Zlatkov pionir Suljagić. Agresivan, dezorjentiran, preambiciozan, frustriran, proturječan, umišljen,… S karekteristikama koje pokazuje i backgraundom galamžije, kavgadžije i obiteljskog nasilnika i fiks idejama kojima zasipa javnost kladim se da bi dečko iz Rudog razvalio Bosnu i Hercegovinu za pola godine, da je ne daj Bože osvojio na izborima glasova koliko SDA. I ne bi mu Dodik u tome trebao pomagati.

Umislio je nekadašnji opsjenjar lika i djela Zlatka Lagumdžije da je jučer i prekjučer u Sarajevu u Predsjedništvu održana ustavotvorna skupština BiH, a ne sastanak tri stranke iz Federacije, čiji su predsjednici potpisali pro-forma papir za formiranje vlasti u F BiH. I da je na tom mini Avnoju jednoglasno izglasan novi Ustav u kojem su „Ostali“ postali četvrti konstitutivni narod u BiH, uz Bošnjake, Hrvate i Srbe.

Te Ostale on naziva Bosancima i Hercegovcima, zanemarujući kako među, otprilike, četiri posto Ostalih ima i Roma i Židova, i pripadnika brojnih drugih manjina, a da su Bošnjaci nakon višemjesečne kampanje odgovaranja da se izjašnjavaju kao Bosanci i Hercegovci, u 99 posto slučajeva, što će uskoro pokazati rezultati popisa stanovništva , odbacili bosanstvo i hercegovstvo kao nacionalnu odrednicu.

______________ Piše: Milan Šutalo, Hrvatski Medijski Servis

Suljagić, kao i njegov nominalno starančki šef Komšić prometnuše se u zastupnike tih jedan posto građana, kako bi im izborili isti institucionalni status kakav ima 96 posto Bošnjaka, Hrvata i Srba.

Iako su, među, onih 15-tak posto birača, koliko je za njih glasalo u F BiH, ogromna većina Bošnjaci oni su riješili ne zastupati većinu svojih birača, već tih jedan posto Ostalih, tako što će, pazite sad, preuzeti pozicije Srba u izvršnoj vlasti Federacije, iako većina, malobrojnih, Srba u F BiH za njih nije glasala.

I nije ovo čemu sad svjedočimo prva Suljagićeva i Komšićeva prevara. Suljagić je prevario Bošnjake i u kampanji za predsjedničke izbore kandidirajući se za bošnjačkog člana Predsjedništva, jer da je izabran, po onom što sada govori ne bi zastupao interese Bošnjaka, već onih jedan posto Bosanaca i Hercegovaca.

Slavodobitno objavljujući kako se njegov DF izborio da Ostali, reducirajući Ostale na Bosance i Hercegovce, budu četvrti konstitutivni narod u BiH, Enmir od Rudog, istvovremeno obznanjuje kako DF-ovci ne priznaju izborne volje postojeća tri konstitutivna naroda i uvjerava javnost da su to supotpisali i Čović i Izetbegović.

On i Komšić sada ultimativno zahtijevaju da formiranje vlasti krene odozgo- prvo Vijeće ministara, pa federalna i kantonalne vlade. Da se izabere državna izvršna vlast i prije nego se konstitura Dom naroda Parlamenta BiH.

Možda planira čim se formira većina u Zastupničkom domu predložiti zakon kojim bi bili poništeni kostitutivni narodi Bošnjaci, Hrvati i Srbi i svi građani ove zemlje proglašeni Bosancima i Hercegovcima.

Zamislite da je Suljagić početkom 90-tih bio na mjestu Miloševića da je imao JNA pod svojim zapovijedništvom, što bi bilo s onima koji bi se odbili nacionalno izjasniti kako se on izjašnjava.

Sreća pa su ovo neka druga vremena u kojem Suljagić od svih svojih ambicija možda može ostvariti samo jednu- da u relativno kratkom vremenu umjesto Bosnu i Hercegovinu sruši Komšića, zasjedne na njegovo mjesto i potom sahrani Demokratsku frontu i povjerenje koje je toj stranci dao zavidan broj, birača, koji se, uvjeren sam već sada kaju što učiniše.

/HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -