Published On: Sub, lis 29th, 2016

32-godišnjakinja preminula nakon poroda, beba se bori za život


U bolnici u Bosanskoj Gradišci prije dva dana pri porodu je umrla 32-godišnja žena iz Gornjih Podgradaca.
Prema neslužbenim informacijama koje prenosi klix.ba, riječ je o J.Š. koja već ima četvero djece. Beba koju je rodila hitno je prevezena u Univerzitetski klinički centar Banjaluka, u pratnji anesteziologa i pedijatra.
Novorođenče je na Odjelu intenzivne skrbi i u vrlo je teškom stanju.
Direktor Opće bolnice Gradiška Vlado Marjanović ističe kako je obaviješten o smrti porodilje, te tvrdi da je već dogovorena i obdukcija. Po njegovim riječima, krvarenje majke ničim se nije moglo zaustaviti, te je završilo hemoragičnim šokom.
“Potreseni smo i dirnuti, ali nažalost i to se događa. Posebno nas je zanimalo jesu li u datom trenutku ljudi bili na mjestu, je li bilo opreme i lijekova. Mogu reći da je bilo uključeno 6-7 ginekologa i anesteziologa, koji su dali sve od sebe, te da su poštovane sve procedure tijekom poroda, te tijekom uključivanja intenzivne skrbi”, kaže Marjanović.
Iz bolnice su istaknuli kako ova trudnoća nije vođena kod njihovih ginekologa.
Ministarstvo zdravlja RS-a jučer nije bilo službeno obaviješteno o ovom slučaju. Prema zakonu, ministar u ovakvim slučajevima može zatražiti izvanredni stručni nadzor, kao i građani koji nisu zadovoljni dobivenom zdravstvenom uslugom, odnosno, članovi njihovih obitelji.