Published On: Pet, svi 3rd, 2013

Željko i Bakir: Dodik je od Srba napravio najveću sirotinju

Povodom izjava predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da Federacije BiH košta Republiku Srpsku i koči njen europski put, članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Bakir Izetbegović izjavili su da je to njegova predizborna retorika.
“Ja sam bio u Parlamentarnoj skupštini BiH u vrijeme kada su destine zakona usvojene od strane SNSD-a po Dodikovoj direktivi i to je upravo napravilo ovakvo stanje, zastoj ka europskom putu i ovo siromaštvo koje je najizrazitije u RS, jer najsiromašniji stanovnici u Europi žive na teritoriji RS i to je zahvaljujući onome što gospodin Milorad Dodik radi. Za 11 puta nam je smanjen ulazak stranih investicija u odnosu na prošlu godinu, To je sve njegova retorika, njegov bahat odnos prema stanovnicima i glasačima za koje mislim da će dobro razmisliti za koga će glasati iduće godine “, rekao je Izetbegović.

Komšić je izjavio da Dodikove izjave ne treba slušati niti obraćati pažnju “na sve gluposti koje on kaže”.

“On izjavljuje pokušavajući naći partnera za svađu ovdje u Sarajevu. Niti RS može otići bilo gdje iz BiH, niti bilo ko iz Sarajeva može ukinuti RS. Čini mi se da Dodik stalno baca mamce ne bi li on imao partnera za kvalitetnu svađu s obzirom da idu izbori 2014. Međutim, vidite da je ljudima došlo do grla, pustite Dodika “, rekao je Komšić.
 

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare