Published On: Fri, May 3rd, 2013

Pismo oca malenoj kćerki o njenom budućem izabraniku

“Draga slatkice
Nedavno smo ja i tvoja majka tražili odgovor na Googleu. Na pola upisanog pitanja Google nam je napravio listu najpopularnijih pretraživanja. Na vrhu liste je bilo “Kako ga držati zainteresiranim?”.
To me uznemirilo. Pretražio sam nekoliko od bezbrojnih članaka kako biti sexy i seksualan, kada mu donijeti pivo i sendvič i kako učiniti da se on osjeća pametan i superioran.
Onda sam se naljutio.
Malena, Nije, nikad nije bio, niti će ikad biti tvoj posao da ga “držiš zainteresiranim”.
Malena, tvoj jedini zadatak je da znaš duboko u duši, u tom mjestu koje još nije iskvareno odbijanjem, gubicima i egom, da si ti ta koja je vrijedna interesa (ako možeš zapamtiti da je svako drugi također vrijedan interesa, bitka tvog života je gotovo dobivena, ali to je pismo za drugi dan).
Ako možeš vjerovati u svoju vrijednost na ovaj način bit ćeš privlačna u najvažnijem smislu riječi: privući ćeš mladića koji je vrijedan interesa i tko želi provesti život istraživajući interes za tebe.
Malena, želim ti kažem o dečku kojeg ne treba držati zaniteresovani zato što on zna da si ti interesantna:
Nije me briga da li stavlja lakat na stol za vrijeme večere dokle god gleda u tebe kako se smiješ i ne može te prestati gledati.
Nije me briga ako ne može igrati golf sa mnom dokle se god igra s djecom koju si mu podarila i uživa u svim veličanstvenim i frustrirajućim trenucima s njima kakva si i ti nekad bila.
Nije me briga ako ne trči za novcem dokle god slijedi svoje srce koje ga uvijek vraća tebi.
Nije me briga je li snažan dokle god ti daje prostor da vježbaš snagu koja se nalazi u tvom srcu.
Nije me briga za koga glasa dokle god se budi svako jutro i bira tebe za mjesto časti u tvom domu i mjesto poštovanja u njegovom srcu.
Nije me briga za boju njegove kože dokle god slika platno vaših života sa četkama strpljenja, žrtvovanja, ranjivosti i nježnosti.
Nije me briga je li odgojen u ovoj ili onoj religiji, ili bez religije dokle god je odgojen da cijeni sveto i da zna da je svaki momenat života, i svaki momenat života s tobom duboko svijet.
Na kraju Malena, ako naletiš na takvog čovjeka i da ja i on nemamo ništa zajedničko imali bi ipak jednu stvar …
Tebe
Zato na kraju Malena, jedina stvar koju moraš raditi da bi ga držala zainteresiranim je da budeš to što jesi.
Tvoj zauvijek zainteresirani
Tata ”
Radiosarajevo.ba