Published On: Sri, ožu 6th, 2013

Žandarm: Neću da se sretnem s huliganom Mišićem, još sanjam mrtve krave!

BEOGRAD – Umirovljeni bojnik policije Nebojša Trajković, koga je 2. prosinca 2007. na tribinama stadiona “Marakana” zapaljenom bakljom povrijedio navijač Crvene zvezde, kaže za Telegraf.rs da ne bi prihvatio sastanak s Urošem Mišićem i da nema s njim o čemu pričati, jer je on “okorjeli huligan”.
– Pokušao je da me ubije, o čemu bismo mi trebali pričamo?!Video bih kako bi se ponašao da je njegov otac u pitanju, da li bi razgovarao s čovjekom koji ga je unakazio – započinje priču ovaj žandarm.
Trajković je proglašen invalidom i upućen na trajno liječenje u VMA. Kako kaže, redovito odlazi kod ljekara i na terapije kako bi zaliječio teške fizičke i psihičke rane koje mu je zadala skupina huligana, predvođena Mišićem, ali one nikako da zacijele.
– Meni je nanijeti zlo, uništen sam, snovi su mi teški! Sanjao sam mrtve krave, svaki dan se borim da se izvučem i koliko toliko unormalim. Moja obitelj trpi zbog svega – jada se ovaj čovjek.
Foto: Profimedia
On kaže da je Mišićevo kajanje neiskreno i dodaje da jedva čeka da vidi dokle će više da se kaje.
– On je mnogo puta ponovio da se kaje, da mu je žao, kako je sve to smišljeno i naučeno. Takve izjave su čist marketing i foliranje, tu nema ni grama istine. Do kada će više da se kaje, neka prestane s tim – poručuje umirovljeni bojnik policije.
Trajković kaže da je odmah nakon skraćenja kazne Mišiću rekao da će se država kad-tad pokajati zbog toga, a to se ubrzo i ostvarilo, o čemu svjedoči incident u diskoteci “Plastik”.
– Kada je Srbija odlučila skratiti izdržavanje zatvorske kazne Mišiću, odmah sam izjavio da će joj se ta odluka obiti o glavu, što se ubrzo i dogodilo. Taj momak je brže bolje otišao u diskoteku “Plastik” i zvjerski pretukao marinca – tvrdi Trajković.
On smatra da je zaboravljen čovjek, ali se bori za sebe i svoju obitelj da bi “koliko toliko mogli normalno živjeti”.
– Ja sam žrtva države i njenog neefikasnog sustava, koja me namjerno prepustila neizvjesnosti. Obitelj mi teško živi, ​​jer više ne radim. Dobio sam invalidsku mirovinu, ali sam izgubio pažnju ljudi iz MUP-a Srbije. I ministar i sindikat policije su me zaboravili. Ipak, ne tražim milostinju, borim se za sebe i svoju obitelj – kaže Trajković.
Navijač Crvene zvezde Uroš Mišić (24), koji je osumnjičen da je sudjelovao u sukobu dvije grupe mladića u beogradskoj diskoteci “Plastik”, u kome je povrijeđen marinac, pripadnik osiguranja Veleposlanstva SAD u Beogradu, u ekskluzivnom intervjuu za Telegraf.rs rekao je da mu je žao svega što se dogodilo sa Žandarmi Trajkovićem i da ne bi imao ništa protiv da se sretne s njim.
– Poslije svega osjećam veliko žaljenje zbog svega što se dogodilo. Smatram da sam nepravedno osuđen. Žao mi je ozlijeđenog čovjeka, a ne bih imao ništa protiv da se sretnem s Trajkovićem.Štoviše, bilo bi mi i drago da do toga dođe – rekao je Mišić.