Published On: Sri, kol 29th, 2018

Zajednička sjednica-Počeo sastanak predsjednica vlada RS-a i Srbije u Trebinju

Sastanak predsjednica vlade Republike Srpske i Srbije Željke Cvijanović i Ane Brnabić počeo je u Trebinju, gdje će danas biti održana zajednička sjednica dvije vlade.

Sastanak je počeo u 11.15 sati u Uredu generalnog direktora “Elektroprivrede Republike Srpske”.

U isto vrijeme u zgradi “Elektroprivrede Republike Srpske” počeo je i sastanak resornih ministara iz vlada Republike Srpske i Srbije.

Nakon sastanka premijera Srpske i Srbije, Brnabićeva će se sastati sa gradonačelnikom Trebinja Lukom Petrovićem. Sastanci prethode zajedničkoj sjednici dvije vlada koja je zakazana za podne, prenosi Srna.

Nakon sjednice, u 13.30 sati bit će potpisano više memoranduma i sporazum između dvije vlade.

Memorandum o suradnji vlada Srpske i Srbije u oblasti energetike potpisati će ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić i ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović potpisati će memorandume o međusobnom priznavanju “velikih licenci” i o razmjeni iskustava u podurčju izdavanja e-građevinskih dozvola.

Sporazum o suradnji u oblasti IT tehnologija potpisati će ministri unutarnjih poslova Srpske Dragan Lukač i Srbije Nebojša Stefanović. Cvijanovićeva i Brnabićeva će u 15.30 sati u naselju Gorica otvoriti vrtić “Srbija”, bljesak.info

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare