Published On: Ned, stu 26th, 2017

Yoko Ono protiv ”Yoko Mono” i ”John Lemona”

Udovica Johna Lennona, Yoko Ono ponovno je pokrenula pravni postupak protiv jednog hamburškog ugostitelja koji se u nazivima svojih barova voli poigravati s imenima slavnog Beatlesa i njegove supruge.

»Nakon što je prije tjedan dana sud odlučio da moj klijent mora preimenovati svoj bar pod nazivom ‘Yoko Mono’ sada Lennonova udovica traži preimenovanje i drugog bara koji se zove ‘John Lemon’«, rekao je odvjetnik hamburškog ugostitelja.

Sudac je nalog za promjenu imena bara prije tjedan dana obrazložio činjenicom da je »Yoko Mono« do te mjere slično imenu konceptualne umjetnice i Lennonove udovice da postoji opasnost povezivanja tog objekta s imenom i djelom newyorške umjetnice.
Ugostitelj i njegov odvjetnik su otvorili mogućnost tužbe na višoj instanci.

Uspon Beatlesa i Johna Lennona usko se veže uz njemački lučki grad Hamburg gdje je band iz Liverpoola početkom šezdesetih godina prošlog stoljeća u poznatom Star klubu započeo profesionalnu karijeru.

Prije dva mjeseca Yoko Ono i njezini odvjetnici su i jednog poljskog proizvođača bezalkoholnih napitaka natjerali da promjeni ime svojoj limunadi koja se zvala »John Lemon«./Hina/HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x