JOŠ SMO MALO ČITALI USTAV: Europski sud za ljudska prava u jako banalnom slučaju Pudarić promašio je ceo fudbal. Postavlja se pitanje tko su ti debili i što ESZLJP onda nije promašio?

U slučaju Pudarić , pokojnom Svetozaru, Izborna komisija zabranila je da se kandidira za srpskog člana Predsjedništva. Jer živi u Federaciji.

U slučaju Pilav, Bošnjaku iz Srpske zabranjeno je da se kandidira za bošnjačkog. Jer živi u Srpskoj.

Zabranu kandidature dala im je Centralna izborna komisija a ne  Ustav BIH.

Evo što kaže Ustav po pitanju izbora predsjedništva:

Ustav propisuje da će se hrvatski i bošnjački član direktno birati na teritoriji hrvatskobošnjačke Federacije dok će se srpski direktno birati na teritoriji RS-a.

Ustav niti jednim slovom nije propisao otkud mora dolaziti onaj koji će biti izabran, nego otkud moraju biti birači koji će ga birati. Birači srpskog  člana su iz RS-a, Birači bošnjačkog su iz FBIH.

I to je to. Srpski član predsjedništva može biti čovjek rodom iz BIH nastanjen u Montrealu, uspješan poduzetnik i poliglota. Bošnjački može biti čovjek rodom iz Prijedora, nastanjen u Zagrebu, ekspert za robotiku. Hrvatski može biti čovjek koji živi u centru Banja Luke. Uvjet je da ga izaberu birači u FBIH.

Odluke Centralne Izborne komisije su u slučaju Pilav i Pudarić protuustavne, jer Ustav BIH dopušta i Srbima iz FBIH i Bošnjacima iz Srpske da se kandidiraju za pozicije u drugom entitetu. To može vidjeti svatko tko pročita Ustav.

Kako je moguće da CIK donosi protuustavne odluke?  Lahko. Donosi ih prema naputcima OHR-a i neustavnog izbornog zakona koji je nametnuo OHR. I ne ravna se po Ustavu.

Dakle i u slučaju Pudarić kao i u slučaju Pilav posrijedi je protuustavna režimska, odvratno glupa tiranija Izbornog zakona nad Ustavom. I Schmidt je ovo morao otkloniti prije svih drugih otklonuća.

Ako netko tvrdi da je Ustav uvjetovao pokojnom Pudariću da mora biti stanovnik RS-a da bi se kandidirao za srpskog člana Predsjedništva molimo da nam pokaže koji je to članak i koji stavak Ustava koji to uvjetuje. Isto vrijedi i za slučaj Pilav.

E sada, kada smo utvrdili to prosto gradivo pitamo se sljedeće:

  • U BIH je mnoštvo vrhunskih pravnika. Kako to da ovaj detalj do sada nitko od njih nije primjetio?

Na Europskom sudu za ljudska prava također je mnoštvo eksperata prava.

  1. Kako to da nitko od njih nije ovo primjetio?

I napisao sljedeće izdvojeno mišljenje:

Ne zajebavajte nas Bosanci boga vam. Što se slučaja Pudarić i Pilav tiče tim ljudima krši se ustavom zajamčeno pravo da se na pozicije koje su htjeli, kandidiraju bez ikakvih otežavajućih okolnosti. Kakvo prebivalište kakvi bakrači. Otkud pravo nekome da te prilikom kandidature pita za tvoje mjesto prebivališta, za tvoju vjeru ili naciju? Kandidiraj se na što hoćeš, ne postoji pasivno biračko pravo određeno prebivalištem, vjerom ili nacijom. Ako Srpska glasa za Pudarića on je srpski član Predsjedništva i posve je nebitno živi li on u Banja Luci, Beogradu, Zagrebu ili Stockholmu. Državljanin ima pravo mijenjati prebivalište kad želi i kako želi i zbog tog ne biti diskriminiran. On tek postaje birač druge izborne jedinice ako promijeni entitet ali u smislu kandidature to je posve nevažno. Ustav BIH ne vidi mjesto prebivališta pojedinog kandidata kao nešto važno prilikom kandidature. Državljanin BIH ima pravo živjeti gdje želi, pa čak i van BIH, i kandidirati se za mjesto u Predsjedništvu koje želi. CIK-ova pravila su neustavna, uklonite ih, poručite OHR-u da je napravio sranje i omogućite Pudariću i Pilavu da se kandidiraju prema svojim ustavnim pravima. Ovdje nije sporan Ustav nego pravila koja su donešena suprotno ustavnim odredbama. Odrastite!

Ovakav zaključak Europskog suda za ljudska prava ne postoji. Dapače taj isti sud napisao je da se treba mijenjati ustav.

To vam je pojednostavljeno nešto kao kad dođeš kod Zvonke Jurišića da ti promijeni plombu na jedinici gornjoj a on ti izvadi sedmicu donju lijevo i kaže ti da treba mijenjati i šesticu gornju desno. Za to vrijeme drži monolog o politici, hvali se kako je zajebao CIK jer je zastupnik u skupštini ZHŽ-a a živi u Mostaru i dok se ceri da je zapravo zajebao zakon u slučaju i Pudarić i Pilavn, ustašoid koji je sakrio Pavelićeve biste iz HSP ureda, nakon što je provaljen, pojma nema da onu tvoju nesretnu jedinicu nije ni takao. I da ona i dalje trune i boli.

Eto to vam je ESZLJP. Nešto kao posh verzija zanata zanatlije Zvonke.