Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

VIKTOR ORBAN: Era multikulturalizma je završila

Must Read

Era multikulturalizma je završila i Mađarsku treba poštedjeti njegovih učinaka po svaku cijenu, izjavio je u srijedu mađarski premijer Viktor Orban.

Već poznat po snažnom protivljenju imigraciji, Orban je za dnevni list Napi Gazdasag rekao da se različite vjere i kulture ne bi trebale miješati na “masovnoj razini”.

“Multikulturalizam znači koegzistenciju islama, azijskih religija i kršćanstva. Mi ćemo učiniti sve da Mađarsku poštedimo toga. Mi izražavamo dobrodošlicu nekršćanskim investitorima, umjetnicima, znanstvenicima, ali ne želimo miješanje na masovnoj razini,” rekao je.

Reuters piše da je zaoštravanje retorike dijelom uvjetovano posljednjim anketama u kojima sve veću podršku uživa protuimigrantska stranka Jobbik.

Orban je sredinom svibnja kritizirao prijedlog Europske unije o uvođenju nacionalnih kvota za prihvat izbjeglica rekavši da on “graniči s ludošću”, a u današnjem intervjuu Jobbik nazvao “opasnom strankom” koja postojano “mami narod intelektualnom kapitulacijom prema najjednostavnijim rješenjima”.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ako Kamala Harris zamijeni Bidena, istraživanje pokazuje da bi se vodstvo Trumpa u anketama samo povećalo

Nakon katastrofalne izvedbe predsjednika Joea Bidena u debati, istraživanje je pokazalo da bi se, ako ga demokrati odluče zamijeniti...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -