Published On: Pet, kol 5th, 2016

Uvredljive poruke na Trebeviću: Četnici, marš iz Bosne!

Nepoznati počionici već drugi put su oštetili opremu RTRS-a na predajniku Trebević, a takođe su ispisali uvredljivu poruka “Četnici, marš iz Bosne”.

 

Osim štete na predajniku za GPS, razbijena su i stakla na objektu jednog internet provajdera, prenio je RTRS. Obaviješten je MUP Republike Srpske, a ukupna šteta na opremi procjenjuje se na 11.000 evra, potvrdio je šef tima za digitalizaciju u BiH Zdravko Šavija.

Portparolka CJB Istočno Sarajevo Danka Tešić rekla je da je “policijskoj stanici Pale u 17 časova prijavljeno da je na jednom od objekata koji se nalazi na Trebeviću, blizu glavnog releja, ispisan grafit ”Četnici, marš iz Bosne” i iscrtani polumjesec i zvijezda, te polomljene antente, dok su na drugom objektu polomljena stakla”.

 

Ona je istakla da su policijski službenici izašli na lice mjesta, konstatovali stanje i izvršili uviđaj, a o događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo. Po ovlašćenju okružnog tužioca, policija preduzima mjere i radnje na identifikaciji izvršilaca ovog krivičnog djela. “Djelo je kvalifikovano kao izazivanje nacionalne, vjerske, rasne mržnje i netrpeljivosti i kao krivično djelo oštećenje tuđe stvari”, dodala je Tešićeva.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>