Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Ustavnopravno povjerenstvo nije prihvatilo principe Prijedloga zakona o Vrhovnom sudu BiH

Must Read

Ustavnopravno povjerenstvo Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na sjednici nije utvrdila usuglašenost s Ustavom BiH i pravnim sustavom BiH, niti su prihvaćeni principi Prijedloga zakona o Vrhovnom sudu Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač zastupnik Denis Zvizdić.

Ustavnopravno povjerenstvo nije utvrdilo usuglašenost s Ustavom BiH i pravnim sustavom BiH Prijedloga zakona o dopunama Zakona o obrani Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Dom naroda PSBiH.

Članovi Ustavnopravnog povjerenstva nisu podržali zastupničku inicijativu Denisa Zvizdića kojom Zastupnički dom PSBiH traži od Vlade Federacije BiH, Vlade Republike Srpske i Vlade Brčko Distrikta BiH da u roku od 60 dana od usvajanja ove inicijative, pripreme izmjene entitetskih kaznenih zakona i Kaznenog zakona Brčko Distrikta BiH kojim će se kao posebno kazneno djelo definirati “obijesna vožnja u cestovnom prometu”.

Usvojen je prijedlog da na XXII savjetovanju iz kaznenopravne oblasti, koje će se održati od 5. do 8. lipnja ove godine u Neumu, sudjeluju svi članovi Povjerenstva, kao i službenici Ureda tajništva Povjerenstva, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH./HMS/

 

- Advertisement -

2 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -