Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

MOŽDA ĆE OPET U HAPS: Ukinuta odluka suda o Budimirovoj slobodi

Must Read

Odlučujući po žalbi Tužiteljstva BiH, vanraspravno vijeće Suda BiH danas je donijelo rješenje kojim se ukida rješenje istog Suda, a na temelju kojeg su prošlog petka iz pritvora pušteni predsjednik Federacije BiH Živko Budimir i ostali osumnjičeni u tom predmetu – Petar Barišić, Saud Kulosman, Ivan Jurčević i Hidajet Halilović, prenose mediji.

Hadžić: Ova odluka ne znači ponovni pritvor

“U Sudu Bosne i Hercegovine u Sarajevu djelimično je uvažena žalba Tužiteljstva na ukidanje pritvora predsjedniku Federacije Bosne i Hercegovine Živku Budimiru, ali to ne znači ponovni pritvor za Budimira”, rekao je agenciji Fena njegov odvjetnik Ragib Hadžić.

“Žalba je prihvaćena u dijelu koji se odnosi na proceduralne pogreške Suda BiH. Naime, nakon donošenje odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, kojom je ukinuto rješenje o određivanju pritvora, po stanovištu sudskog Apelacionog vijeća, trebalo je održati još jedno ročište.

Međutim, sutkinja za prethodbni postupak, imajući na umu Odluku Ustavnog suda, tada je smatrala da ponovno ročište ne treba, što Apelaciono vijeće u novom rješenju smatra greškom.

“Prema tome, bit će održano još jedno ročište, s istim sadržajem kao i ono 27. travnja, kada je Budimiru i ostalima određen pritvor”, kazao je Hadžić.

Obrana smatra da Budimiru neće ponovno biti izrečen pritvor.

“Više je nego mala vjerovatnoća, gotovo nemoguća, da će Sud BiH izaći izvan okvira odluke Ustavnog suda, čije su odluke konačne i obavezujuće”, riječi su branitelja Ragiba Hadžića.

Potvrda Suda BiH

Da je sudačka odluka donesena potvrdila je i Manuela Hodžić iz Službe za odnose s javnošću Suda BiH.

Ona, pak, nije mogla govoriti o njenom sadržaju, obzirom da je otpremljena pismenim putem, te da je sve strane u postupku još nisu dobile.

Budimir je u pritvoru proveo gotovo mjesec dana

Podsjetimo da je Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir uhićen 26. travnja u njegovom uredu u Sarajevu pod sumnjom da je prekršio zakon i zloupotrijebio ovlasti nekim odlukama o pomilovanju osuđenika.

U pritvoru u Mostaru proveo je gotovo mjesec dana.

Ubrzo po odluci Ustavnog suda BiH, kojom je prihvaćena apelacija branitelja, iz pritvora je pušten 24. svibnja.

 

buka.com

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -