U kojoj mišjoj rupi je Inzko?

Kum nezakonito imenovane vlasti u F BiH, kako je viskog međunarodnog predstavnika Valentina Inzka, nazvala SDU, danima se ne pojavljuje u javnosti.

Dok akteri državnog udara, kojim je prije 15 mjeseci, uspostavljena nezakonita vlast u Federaciji vode rat, u kojima jedni druge pokušavaju istisnuti iz vlasti, međusobno se optužujući za kršenje ustava, zakona, poslovnika, od platformaškog kuma ni traga ni glasa.

Imenovan da bi osiguravao poštivanje Daytonskog ustava i na njemu zasnovanog pravnog sustava, Inzko je suspenzijom odluke SIPA-a suspendirao i oktroirani pravni poredak BiH. Umjesto da su akteri državnog udara završili na optuženičkoj klupi Inzko ih je nagradio vlašću. Tim činom ohrabrio ih je njihovo sadašnje ponašanje, a on se iz cijele priče izmaknuo. Od početka svog mandata Inzko je, koliko se sjećamo, samo jednom upotrijebio, bolje reći zloupotrijebio bonske ovlasti. I tom zloupotrebom stvorio pravni kaos čiju kulminaciju upravo svjedočimo.

Tragikomično je, sada,  slušati rasprave o tome je li nezakonito  imenovani predsjednik F BiH Živko Budimir, postavljen  mimo izborne volje hrvatskih birača, da predstavlja Hrvate, sada prekršio Ustav razriješujući dužnosti ministra kojeg je nezakoniti predsjednik imenovao prije 15 mjeseci.

Ili, je li odluka nezakonito imenovane Vlade F BiH, čijih je 9 ( SDP-ovih), od 17 ministara odlučilo razriješiti Nadzorne odbore javnih poduzeća, kako bi imenovala na mjesta kadrova SDA, Boljitka i Lijanovića, kadrove nove koalicije zakonita ili nije.

Kum nezakonitih, koji je sve zapetljao sada se u sve to ne želi petljati. Tko zna gdje je Inzko i zašto  prima plaću od 50.000 eura mjesečno. (K. M. / Dnevnik.ba)