Published On: Sub, pro. 1st, 2018

POŽURITE AKO NISTE: Jeste li napisali ostavku gđo Pendeš?

Kada je potrebno uzeti poziciju, i pare, i moć, kada je važni biti dio nečeg važnog, recimo odletjeti u Edinburg, ili Stockholm, na neki važan summit,  graditi karijeru, množiti šihtaricu, jesti jastoge na NATO jahtama, teta Pendeš je onda za zajedništvo, i hrvatuje.

Jer bez hrvatovanja nema ni pozicije u partiji, ni jahti, ni jastoga, nema ni njenog privatiziranog ministarstva.

Ničeg nema. I to hrvatovanje traje točno do završetka izbora.

Onda Pendešova prestaje biti dio zajedništva, i postaje karijerna Marina. Vojnikinja. Teta koja postrojava vojake. Opaka Marina. Marina ko Marina.

Današnji pokušaj pravdanja, naručeni, plaćeni oglas, pokušaj pravdanja kako ona tamo nije klekla, i poklonila se Komšiću, nego je eto bila predstavnica Hrvata najgori je pokušaj pravdanja u dugoj tradiciji pravdanjizma bijednog hrvatkog pravdanjiluk-liderstva u BIH čiji je osnovna zajednički nazivnik – beskarakternost. Bio i ostao.

U beskarakternom popuštanju, i puštanju drugima da kroje događaju, praksi voajerstva, pozerstva  koja traje već dva desetljeća jedino što su do kraja usavršili jesu pokušaji pravdanja.

Hrvatsko voajerstvo u politici svelo se na to da neki političar u drugih naroda nešto uradi i kaže, a onda Hrvat političar izvjesti narod što to sprema Bošnjak političar. Nije li to posao novinara? A ne političara?

Da se bore, i prodiru, onoliko koliko se pravdaju gdje bi nam kraj bio.

Krenimo redom demontirati Marinu.

Izdvojit ćemo glavne teze gospođe Pendeš,  najdraže Komšićeve ministrice među HDZ-ovcimma i najveće HDZ-ovke u komšićluku:

  1. “Ne pristajem na to da se legitimno izabrani predstavnici Hrvata u BiH povlače iz institucija u Sarajevu. Mi se kao narod tek trebamo izboriti za ono što nam pripada po Ustavu BiH, odnosno, i slovu i duhu Daytona”, kazala je Pendeš.

Tko je tražio od Vas gđo Pendeš da se povlačite iz institucija? Zašto stajete iza “Mi” kada ste jučer bili “Ja”. Što se sada branite narodom kojeg ste izgazali na crvenom tepihu? Šta vi imate s narodom? Kad smo već kod Mi, eto baš Mi smo očekivali tek minimum od vas.   Da tom poniženom narodu, nećete uprizoriti tako bijedan prizor, u kojem legitimno postavljena ministrica, koja nije dužna poštivati nelegitimno nametnuti fašizam, to čini javno i graciozno pred takvom jednom fukarom i niskosti kakva je Komšić. Izgledali ste kao očajna treba koja je uspjela nekako promijeniti dečka, pa se sad nasred čaršije kofrči s novim.  Legitimni predstavniti naroda koji se poklone Komšiću prestaju to biti. Kao što ste vi jučer prestali to biti. I vi to jako dobro znate. I kada spominjete Ustav, budite uvjereni da to nije način. Za ono što nam po Ustavu pripada sigurno se nećemo izboriti tako što ćemo pristati da nas bošnjački fašizam šetucka po crvenom tepihu. Jeste li napisali ostavku gđo Pendeš?

2. “To su i moje, naše, Oružane snage BiH. Tamo sam bila  i zbog Hrvata-vojnika postrojenih i svih 2 tisuće hrvatskih djelatnika u Ministarstvu obrane BiH”, kazala je Pendeš.

Bolje bi bilo da niste bili. Svaki hrvatski i srpski vojnik u našim oružanim snagama bio bi ponosan na vas da ste odbili prošetati s Komšićem i protestno stali sa strane. To bi bio izraz zajedništva. A narod bi vas volio. Vjerovao bi vam. Ovako vas više ne voli. Niti vam više vjeruje. Ovako vas se stidimo i mrzimo Vas. Mrzimo beskičmenjake. Šutljivce. Izdajnike. Uhljebnike. Nego, jeste li napisali ostavku gđo Pendeš? 

3.“Na jučerašnjoj proslavi u Rajlovcu, ja sam ujedno, i kao Hrvatica i ministrica obrane BiH, legitimno izabrana i predstavljala hrvatski narod u BiH. A prijavak se podnio Željku Komšiću jer Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, nije došao uopće”, kazala je Pendeš.

Pa i Željko je Hrvat draga gđo. Pendeš. Točno onoliki Hrvat kao i vi. Ni manji ni veći. Mi čak tvrdimo da je veći. Jer koliko god da bio politička psina, i bošnjački akindžija na strani nacionalizma usmjerenog protiv nas, on je barem psina s nekim stavom. Imate li vi stav šinjorina Pendešova? I Zašto Dodik nije došao uopće? Kako to da si on to može dopustiti? Prkos? To dodikovsko Ne? Gdje je vaše Ne Pendešova? Jeste li ikada u životu kazali Ne nekom momku koji vas je htio prošetati promenadom?  Imate li vi zamjenika? Je li zamjenik Bošnjak mogao podnijeti prijavak? Ne nalaže li vam moralni kodeks i zajedništvo s narodom , zajedništvo na kojeg se pozivate kad vam treba pozicija preko tog naroda, da ste jučer odbili dati prijavak čovjeku koji uživa da nas postrojava? Shvaćate li što ste učinili? I  jeste li napisali ostavku gđo Pendeš? 

4. “Znači li to da bi se svi Hrvati iz institucija u Sarajevu trebali povući i odustati od borbe za potpunu jednakopravnost? Smatram da to nije nikakvo rješenje. Bitka za ravnopravnost hrvatskog naroda u BiH traje u Sarajevu i samo se tamo može dobiti, a ne s nekih udaljenih i sigurnih pozicija”, kazala je Pendeš.

Ne Komšiću ne znači povlačenje iz institucija. On treba napustiti instituciju koju je uzurpirao ne Vi. A vi ste ga pustili da uzurpira obraz Vašeg naroda preko Vas. Bitka se ne vodi samo u Sarajevu. No čak ni u  Sarajevu nismo bitke vidjeli. Naročito ne od Vas i vaših kolega. Od dana kada zasjednete u Sarajevo vi nestajete. Uslužujete bošnjački nacionalizam. Prestajete biti to što jeste i postajete korisnici restorana. Bitka se dobiva na terenu. Na terenu koji obiđete jednom u 4 godine, s nadom da je tamo još nešto naroda ostalo. Bitka koju vi bijete je bitka koju se redovno gubi. Jučer ste bez ispaljenog metka predali jednu bitku. Takorekuć izdali. Jeste li napisali ostavku gđo Pendeš?

5. “Ne prihvaćam konotacije kako sam nekog ‘priznala’ ili ‘odobrila’. Prihvaćam samo svoje vojnike, Hrvate, s kojima sam tamo zajedno bila”, rekla je Pendeš.

Nebitno je što vi prihvaćate ili ne prihvaćate. Izdajnik se često služi bombastičnim parolama. Vi ste gđo Pendeš, kao legitimno postavljena ministrica obrane, koja predstavlja i Hrvate u OS BIH , jučer , kao predstavnica naroda kojeg je Komšić ponizio ukazali čast Komšiću koju niste smjeli ukazati. Da prihvaćate svoje vojnike, i da vam je stalo do njihove časti jučer ih ne bi ponizili s Komšićem.

Podnesite ostavku gđo Pendeš. Dobro bi bilo da to učinite  što prije. Narod se neće prilagođavati vašim privatnim potrebama. Vi ste mandat dobilo od naroda. Vratit ćete ga.

Vaša stranka bit će vam zahvalna ako požurite. Vjerujte nam malo. I manje  Komšiću. Podnesite ostavku. Usput recite i drugu Komšiću da ju podnese. Da abdicira. Ako mu je stalo do suživota Bošnjaka i Hrvata.

A Marina ko Marina…

A Marina ko Marina nogirala nas skroz…

Posted by Poskok Online on Saturday, December 1, 2018

Pošalji ovaj članak prijateljima: