Subota, 15 lipnja, 2024

U Podmilačju proslava uz 100.000 hodočasnika

Must Read

Blagdan sv. Ivana slavi se u cijeloj BiH a ovaj je svetac i zaštitnik mnogih Župa i gradova u BiH. Tako će više desetaka tisuća vjernika iz cijele BiH a i šire pohoditi u svetiše u Podmilačju kod Jajca a više tisuća vjernika okupit će se i u Kraljevoj Sutjesci gdje se sv. Ivan slavi kao patron Župe.

Tradicionalno na dan sv. Ivana očekuje se više od 50.000 hodočasnika u svetištu sv. Ive u Podmilačju kod Jajca. Proslave je počela jučer u popodnevnim satima, iznošenjem kipa sv. Ive u procesiji, nakon čega je svetu misu i molitvu za bolesnike predvodio će uzoriti kardinal Vinko Puljić.

Na sami blagdan sv. mise su zakazane u 7 i 8.30 sati, a središnje misno slavlje koje će predvoditi fra Mirko Filipović, počinje u 11 sati.

„U Podmilačje dolaze bogataši i siromasi, staro i mlado – bez razlike na vjeroispovijesti… Nitko se nikoga ne stidi, niti tko komu klanja, već svi skupa kao rođena braća ponizno mole, traže pomoć i zaštitu sv. lve…“.
Također ovaj blagdan slavi se i u Hercegovini u Crvenom Gramu, Knešpolju i Rodoču kraj Mostara gdje je zaštitni svetac.

| VL | HB.org

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO osniva misiju koja će pomoći i osposobljavati Ukrajinu

Ministri obrane NATO-a sastat će se danas u Bruxellesu na drugom danu razgovora o formaliziranju potpore transatlantskog saveza Ukrajini. Zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -