Published On: Pet, ruj 17th, 2021

Tuzlanska županija dobar je primjer kako vladajuće bošnjačke stranke zamišljaju “građansku, multietničku BiH”

Kako vladajuće bošnjačke stranke poštuju Daytonski sporazum i Ustav, i kako izgleda “prazastupljenost” Hrvata u institucijama vlasti najbolji ilustrator je Tuzlanska županija, piše Hrvatski Medijski Servis.

U toj je županiji, Koalicija SDA-DF pod krinkom „građanskog“, 2019. imenovala neustavnu Vladu u kojoj nije bilo predstavnika hrvatskog naroda. Nisu se obazirali na upozorenja da je to izravan atak na Ustav kao i Zakon o Vladi TŽ koji jamči minimalnu zastupljenost naroda. Opravdavali su to stavovima kako je nebitno tko je koje nacionalnosti. Ustavni sud FBiH je takav sastav Vlade proglasio neustavnim i to je prvi put u poslijeratnoj povijesti da se na tako grub način krše prava jednog naroda prilikom formiranja Vlade u Tuzlanskoj županiji. To je vjerojatno trebao biti pilot projekt za ostale dominantne bošnjačke sredine kao što su Bihać i Sarajevo.

– Što se tiče zastupljenosti naroda u javnom sektoru u Tuzlanskoj županiji ona je takva da je na stotine radnih mjesta oteto od Hrvata i Srba u korist Bošnjaka i da postoje etnički čiste javne institucije jer se kršenju Ustava i Zakona nema dovoljne političke moći suprotstaviti na teritoriju gdje je jedan narod dominantna većina. Vjerojatno bi takav model bio i na razini FBiH i Vijeća ministara da bošnjačka politika ima političku moć kakvu ima u TŽ, Sarajevu, Bihaću, Zenici, kaže za HMS predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH Soli Danijel Nikolić.

Nikolić kaže kako su izborne malverzacije već ustaljena praksa SDA u Tuzlanskoj županiji.

-Kad Bakir Izetbegović govori o izbornim prijevarama onda bi trebali pitati svoje kolege iz TŽ za model kako osiguraju da izlaznost bude 98 postotaka na pojedinim biračkim mjestima. Izborni model preko kojeg SDA drži poluge vlasti jesu izborne prevare i malverzacije kojima u pojedinim općinama u TŽ osiguravaju tako visoku izlaznost. SDA je zapravo ta koja bi trebala OHR predočiti na koji način se rade izborne prevare i kako se i živi i mrtvi upisuju da su glasovali, kaže Nikolić./HMS/

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
BH patriota
BH patriota
Gost
1 mjesec prije

Izgleda da se na ovim prostorima natjecemo tko ce bolje prodavati maglu a da ono sto se kaze ostanes ziv i zdrav, gdje smo vecina jebavat cemo manjinu u zdrav mozak a gdje smo manjina kmecat cemo i kukati o ugrozenosti, e moj balkane jebeni nije ni cudo sto je Stulic ove prostore pomnozio s 0.

Vedo
Vedo
Gost
1 mjesec prije

Pa majmuni od urednika ovog smrdljivog portala da ste malo vise informisani znali bi da u Tk niti jedan zastupnik iz hdz a nije preso prag za skupstinu ali su postavili ministra iz smrdljivog hdz a.

BH patriota
BH patriota
Gost
Odgovori  Vedo
1 mjesec prije

Jebes hdz pa nisu nane ti samo hrvati oni koji su u hdz, gdje su drugi hrvati i Srbi u ostalim nasim gradanskim strankama, mi se borimo za neku bih a u nasim gradovima nema Srba ni Hrvata za lijeka, hjebo to pa nece valjda bih ciniti samo mi bosnjaci, mi ko nesto kao za bih a ljudi ostalih nema.

Anonimac
Anonimac
Gost
Odgovori  Vedo
1 mjesec prije

A vi patrijoti tako nevini, da nikoga niste raselili iz tk ?

ŠOKAC
ŠOKAC
Gost
Odgovori  Vedo
1 mjesec prije

Jedan NAROD jedan VODJA jedna partija….komunistička ili fašistička..nisi Rvat ako NISI u HDZ ….šta vi UZP HRVATI imate sa ovim u TK,vi ste RATOVALI protiv njih…

14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x