Tužiteljstvo ŽZH će se žaliti na odluku suda da se Denis Buntić pusti na slobodu

Nakon što je 23.rujna ove godine u službenim prostorijama Tužiteljstva Županije zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu ispitan Denis Buntić (rođen 1982. godine) koji je pretukao svoju suprugu Klaru, prema njezinom svjedočenju i donesen nalog o provođenju istrage, istoga dana Tužiteljstvo je podnijelo prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenom Općinskom sudu u Ljubuškom, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Buntiću se stavlja na teret da je počinio kazneno djelo Nasilje u obitelji i nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

Razlozi za određivanje pritvora su, kako navode iz Tužiteljstva ŽZH, opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na iste i opravdane bojazni da će ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

Nakon održanog ročišta za razmatranje prijedloga za određivanje pritvora Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg, sudac za prethodni postupak Općinskog suda u Ljubuškom je 23. rujna, donio rješenje o odbijanju pritvora, izrekao mjere zabrane, a na koju odluku Općinskog suda u Ljubuškom će Tužiteljstvo pravovremeno uložiti žalbu.

Tužiteljstvo će nastaviti s intenzivnim radom u cilju okončanja istrage u ovom predmetu, istakli su iz Tužiteljstva ŽZH. /HMS/

more recommended stories