Published On: Mon, Mar 2nd, 2020

TURSKA FILMSKA SCENA Turci posudili udare iz ratnog filma kao dokaz „preciznosti vojske u Idlibu“

Tursko ministarstvo obrane je reklo kako je u borbama u Idlibu eliminiralo jedan sirijski zrakoplov i osam helikoptera, 103 tenka, 72 haubice, tri sustava protuzračne obrane, a ubijena su 2212 vojnika, prenosi logično.com

Ranije smo objavili članak u kojem se vidi da su u video kompilaciji „pogođenih ciljeva“ Turci ubacili sustav „Pancir-s“ pogođen u Libiji, jer oni u Siriji imaju kamione Kamaz, a pogođeni je koristio kamion MAN. kakve imaju Ujedinjeni Arapski Emirati, koji su uništeni „Pancir“ „posudili“ generalu Haftaru.

U najnovijoj objavi na arapskom jeziku sirijska agencija SANA otkriva da je u drugom videu tursko „Ministarstvo istine“ posudilo scene iz jednog od turskih ratnih filmova i „uništenje“ makete u filmu prikazalo kao udar na utvrdu sirijske vojske.

Drugi dio u filmu je udar projektilom na skupinu neprijateljskih vojnika koji bježe po poljani, što je također ubačeno u  prve snimke „željezne turske osvete“.

Ako smo kao laici i po zaprimljenim informacijama od blogera koji prate detalje sirijskog sukoba, od vrsta oružja do geolokacija, uspjeli saznati da su najmanje tri velika udara laž, što je od ostatka prikazanog istina.

Dva oborena zrakoplova Su-24 priznaje i Damask, kao što je Teheran upozorio Turske da ne testiraju njihovo strpljenje, nakon što su u granatiranju iranskog promatračkog mjesta ubili 21 borca brigade Fatemiyoun, što su odmah objavili i iranski mediji. Međutim, oni se ne bave montažom scena i kadrova iz filmova, bitaka u trećim zemljama ili ubacivanjem snimki udara s turskih vojnih vježbi. Među Sirijcima je gubitaka sigurno bilo, ali manjak časti i megalomanija Turaka očito ne dozvoljava da kažu točan broj pogođenih ciljeva, jer je sigurno višestruko manji od filmskih smijurija koje pokazuju domaćoj publici.

VIDEO: Scene iz filma koje su prikazane kao „udari turske vojske na sirijski režim“