Published On: Mon, Mar 2nd, 2020

Čilić opisao očinstvo: ‘Puno sam se pripremao, no način na koji me ovo sve preplavilo mi nitko nije mogao ni približno opisati’

“Malenog smo nazvali Baldo jer je to ime Kristinina pokojnog oca, koji je, nažalost, prerano preminuo, u vrijeme kad je njoj bilo tek sedam godina. Prvo, ime nam je jako lijepo, a drugo, ima snažnu simboličku vrijednost, pa smo jako sretni zbog toga”, otkrio je Marin Čilić u intervjuu za Jutarnji list.

“Puno sam se pripremao, no način na koji me ovo sve preplavilo mi nitko nije mogao ni približno opisati. Sve ostalo je palo u drugi plan”, kaže Čilić.

– Maleni lijepo raste i dobro jede, što je najbitnije. Spava dobro, ali, naravno, sve ovisi o tome koliko jede… Ali, generalno, sve ide baš onako kako bi trebalo, ima noći kad spavamo manje i onih kada uspijemo uhvatiti više sna – otkriva nam. Svakodnevica im je sad posvećena malenome, dnevni ritam usklađuju prema tome kada će se on probuditi, kada će jesti, kada će ga presvlačiti…

Pomoć roditelja

– Zasad ipak još najveći dio dana provodi s mamom, koja ga doji. Još uvijek većinu vremena ili jede ili spava. Još nije spreman za igru, no veselim se periodu u kojem će biti. Vjerujem da ću ja u toj ulozi biti aktivniji – sretan je Marin, koji je odrastao u Međugorju, no on i supruga Kristina Milković sada žive na relaciji Zagreb – Monte Carlo. Otkada se Baldo rodio, borave u Zagrebu. – Kikina mama je kod nas i velika nam je pomoć. I moji su roditelji prije nekoliko tjedana bili ovdje, svaka nam je njihova pomoć uvijek dobrodošla, to više što sam ja bio na putu. Zahvaljujući njima, i Kike je mogla uhvatiti nešto sna i danju. Snalazimo se, zasad sve ide sasvim dobro – priča Marin, koji, inače, ima tri brata. Njegova je Kristina također iz velike obitelji, ima dvije sestre i brata. – Naravno da bismo oboje voljeli također imati veliku obitelj. No, o daljnjim proširenjima još nismo razgovarali – kaže Marin.

Sastavni dio života profesionalnog sportaša su neprestana putovanja, što često može biti iscrpljujuće i emotivno teško.

“Zasigurno će mi putovanja sada teže padati. Već ovo prvo mi je bilo prilično teško. Nije me bilo dva tjedna. Bili smo u kontaktu svaki dan, razgovarali preko videopoziva, sreća pa smo u vremenu u kojem nam tehnologija omogućava takvu vrstu komunikacije. Kad sam se vratio, vidio sam dosta veliku promjenu na malenome, u tome je periodu dobio čak cijeli kilogram. Mogle su se vidjeti promjene, dobio je trbuščić. Jako se brzo razvija”, s osjećajem govori Čilić.

“Kristina je također jako motivirana kao osoba. Ima svoj svijet, smjer, želi imati svoju karijeru, što ja apsolutno podržavam. Zato smo i uspjeli stvoriti jako čvrstu vezu, jako se lijepo dopunjavamo. Oboje imamo svoj svijet i posao, ali, naravno, jako pazimo da imamo i vrijeme kad smo zajedno. Ponekad ona može odvojiti neki period i ići sa mnom na turnire”, opsiuje svoju suprugu.

“Motivacija je još uvijek čvrsto u meni, imam taj veliki žar, kao da sam tek počeo. Jedino mi je žao zbog mojih navijača, fanova koji me prate i koji bi svi htjeli da budem pri vrhu, da sam u prvih deset i borim se za velike naslove. No opet sam svjestan da u karijeri, kao ni u životu ili poslu općenito, ne može sve uvijek ići savršeno”, opisuje sebe….