Published On: Uto, tra 5th, 2022

TRUSS: Novac sa Zapada i dalje hrani Putinov ratni stroj

Britanska ministrica vanjskih poslova Liz Truss danas je rekla da će “Velika Britanija osigurati da počinitelji zločina nad civilima u Ukrajini budu privedeni pravdi”.

Govoreći uz svog ukrajinskog kolegu Dmitra Kulebu tijekom posjeta Varšavi, Truss je rekla da Britanija “treba najaviti nove, žestoke sankcije Rusiji”.

Dodala je da nema govora o uklanjanju sankcija Rusiji dok su ruske snage još uvijek u Ukrajini.

“Činjenica je da novac i dalje sa Zapada ide u Putinov ratni stroj. To mora stati”, rekla je.

Kuleba: Masakr u Buči je samo vrh ledenog brijega

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba danas je rekao da je “horor koji smo vidjeli u Buči samo vrh ledenog brijega svih zločina koje je počinila ruska vojska” od početka rata do danas.

Kuleba je to rekao na press-konferenciji u Varšavi. Dodao je kako “horori iz Buče, Mariupolja i drugih gradova zahtijevaju ozbiljne sankcije skupine G7 i Europske unije”.

Govoreći na press-konferenciji s britanskom kolegicom Liz Truss, Kuleba je pozvao da se Rusiji uvedu “najoštrije sankcije” pa dodao da je treba i izbaciti iz UN-ovog vijeća za ljudska prava.

“Zapad nastavlja financirati ruski ratni stroj plaćanjem za fosilna goriva. Trgovina između Rusije i Zapada se i dalje odvija, a financijske transakcije idu kroz ruske banke koje nisu isključene iz sustava SWIFT”, rekao je Kuleba.

Poslao je poruku i ministrima vanjskih poslova koji će ovog tjedna sudjelovati na sastancima NATO-a, EU i G7: “Ako imate ikakvih sumnji, dvojbi ili argumenata o potrebi da nastavite poslovati s Rusijom, prvo posjetite Buču, a onda mi se javite.”

Rekao je da je Ukrajina “pobijedila u bitki za Kijev”, ali se sada sprema za “novu, veliku rusku ofenzivu na istoku zemlje”.

“Mogu vam reći bez pretjerivanja i s velikom tugom da je situacija u Mariupolju puno gora u usporedbi s onim što smo vidjeli u Buči i drugim gradovima i selima u okolici Kijeva”, rekao je Kuleba./HMS/

Pretplatite se
Obavijesti o
guest
nije obvezno
2 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
"Sahih-News" by Haso

Anglosaksonska i germanska goovna su potpuno nemoćni 🙁 – iz prazne se ne puca 🙁 🙁 …

Nego, onoj njemačko Hi-tl-er-ici Analeni bih poručio: lutko 😎 – nosi sa sobom tableticu cijankalija 😎 – i H-it-ler je tako izbjegao neugodnosti po Nirnbegu 😎 a jedna tabletica cijankalija bi dobro došla i onom Analaleninom Gebelsu Šolcu 😎 – to je najelegantniji način da se zaobiđu blamaže po Nirnbergu – da ne dužim bez veze 😉 …

1 year ago zadnji put uredio "Sahih-News" by Haso
nisam kriv

sav si bez veze koticu ti srdljivu čhetničku hebemm