Published On: Uto, tra 5th, 2022

SAMO KOMŠIĆA NEMA, NJEGA BIZNIS NE ZANIMA: Plenković, Szijjarto, Brnabić, Dodik, Tegeltija, Novalić… danas u Mostaru

U Mostaru će danas biti otvoren Međunarodni sajam gospodarstva koji će okupiti 750-800 izlagača iz zemlja regije i svijeta, a tijekom pet dana trajanja očekuje se i više od 60.000 posjetitelja.

Sajam će proglasiti otvorenim Peter Szijjarto, ministar vanjskih poslova i trgovine Mađarske koja je ovogodišnja zemlja partner sajma, priopćili su organizatori.

Osim Szijjarta, o značaju sajma za Mostar i BiH govorit će direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak, gradonačelnik Mario Kordić i predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić.

Otvaranju Sajma prisustvovat će član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija i premijer Srbije Ana Brnabić.

Na Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar, jedan od najvažniji događaja u BiH i na ovim prostorima, očekuju se brojne delegacije iz BiH, regije i svijeta.

Na sajmu, koji raspolaže s 30.000 metara kvadratnih izložbenog prostora /10.000 vanjskog i 20.000 unutarnjeg/ svoje potencijale predstavit će 750-800 izlagača iz BiH, Mađarske, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Poljske, Grčke, Italije, Slovenije, Albanije, Kine, Turske, Izraela, Njemačke.

S mostarskog sajma naglašavaju da ove godine, kada je riječ o kolektivnim nastupima, izdvajaju Komorski investicijski forum zapadnog Balkana i Vanjskotrgovinske komore BiH, forum jadransko-jonskih privrednih komora i Privredne komore FBiH, koji će se predstaviti institucijama i firmama iz zemalja članica.

Među konferencijskim programima izdvajaju se Poslovni forum na kojem su predviđeni b2b susreti gospodarstvenika u organizaciji Mađarske, konferenciju o turizmu u organizaciji Privredne komore FBiH, Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, grada Mostara i Komore Jadransko-jonskog regiona.

Tu je i konferencija o temi solarnih elektrana pod nazivom Budućnost na sunce u organizaciji firme “Comtrade distribution”, te konferencija telekom industrije, digitalizacija i inovacije u organizaciji mobilnog operatera “Eronet”, na kojoj se očekuje i Mate Rimac.

Sajam i ove godine ima podsajamsku manifestaciju Sajam turizma u okviru kojeg će biti upriličeno stručno ocjenjivanje vinskih uzoraka, te projekt Intereg IPA CBC Adriatic cannioning project, gdje će biti predstavljeni turistički potencijali Hercegovine kroz virtualne šetnje, virtualno bicikliranje, te panoramske letove balonom iznad Mostara.

Na 23. Međunarodnom sajmu privrede izvoznu ponudu predstavit će 18 tvrtki iz Srbije iz sektora poljoprivrede i prehrambene industrije, metalne, tekstilne, kemijske i drvne.

Svečanost otvaranja 23. po redu Sajma gospodarstva zakazana je u 11.00 sati u Paviljonu jedan Mostarskog sajma, dok će za posjetioce vrata sajma biti otvorena već u 10.30 sati./HMS/

guest
53 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments