Published On: Uto, tra 5th, 2022

SZIJJARTO S ČOVIĆEM: Podupiremo Hrvate u BiH u ostvarivanju svih prava koja im jamče međunarodni sporazumi

Ministar vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peter Szijjarto doputovao je u Mostar gdje se susreo s liderom HDZ BiH i HNS BiH , te predsjedateljem Doma naroda Parlamenta BiH Draganom Čovićem, javlja reporter Hrvatskog Medijskog Servis. Podsjetimo šef mađarske diplomacije danas će otvoriti mostarski Sajam gospodarstva, kao predstavnik zemlje partnera.

Čović je nakon sastanka sa šefom mađarske diplomacije izjavio kako je ovaj sastanak iskoristio da čestita na pobjedi na nedjeljnim izborima u Mađarskoj, a s druge strane “da se zahvalim premijeru Mađarske i prijatelju Viktoru Orbanu na partnerstvu kad je u pitanju sajam gospodarstva u Mostaru”.

– Nadam se da ćemo uz dobre i prijateljske odnose izgraditi izgraditi i snažniju infrastrukturu kad je u pitanju gospodarstvo, kazao je uz ostalo Čović.

Zahvaljujući se Čoviću na gostoprimstvu, Szijjarto je kazao: – Gospodina predsjednika smatramo prijateljem Mađarske i mađarskog naroda. Jako malo političara je govorilo korektno o Mađarskoj o mađarskim izborima kao što je to učinio gospodin predsjednik. Mi smo u Mađarskoj primjetili i cijenimo takav odnos gospodina predsjednika. Želim naglasiti interes Mađarske je da u BiH imamo mir i stabilnost, a nama je potpuno jasno da je za mir i sigurnost potrebno da svoje mjesto u ovoj državi pronađu svi konstitutivni narodi. S naše strane u cijelosti podupiremo hrvatsku nacionalnu zajednicu u ostvarivanju svih prava koja im jamče međunarodni sporazumi. Kada naši hrvatski prijatelji budu potaknuli ta pitanja na međunarodnim forumima uvijek mogu računati na podršku Mađarske, kazao je Szijjarto./B.G.-M.Š./HMS/

guest
9 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments