Published On: Sat, Dec 15th, 2018

Evo zašto su Bošnjaci totalno u pravu kad se ljute na Deklaraciju Hrvatskog sabora

Zamislimo sljedeće:

1.Zamislimo da u Austriji živi pola milijuna Bošnjaka i da su zbog zasluga u Prvom svjetskom ratu,  u Austriji u Ustav uvedeni kao konstitutivan narod no nakon nekih 50 godina uđu u kratki sukob s Austrijancima koji završi mirovnim ugovorom.

2. Zamislimo da su u Parizu potpisali mirovni ugovor, čiji je jamac SAD, kao i BIH matična država Bošnjaka.

3. U tom ugovoru Bošnjaci se odriču teritorijalnog federalizma i pristaju na institucionalni federalizam, državu Bošnjaka i Austrijanaca, Federaciju AB u kojoj imaju konstitutivna prava, koja zaštićuju kroz Dom naroda, te pravo na jednog člana Predsjedništva. AB Federacija ima dva člana Predsjedništva, stoji u ugovoru. Oba imaju pravo veta. Jedan polaže veto u bošnjačkom klubu Doma naroda, drugi u austrijskom.

4. Zamislimo da 5 godina nakon potpisivanja tog ugovora američki dužnosnik u Austriji mijenja pravila popunjavanja Doma naroda te Austrijancima omogućava da biraju bošnjačke predstavnike u Domu naroda. Na taj način Austrijanci potpiru malobrojnije Bošnjake.

5. Zamislimo potom da Visoki predstavnik za Federaciju AB , neki Hrvoje Horvat,  nametne izborni zakon , takav, da on omogući Austrijancima, biranje bošnjačkog člana Predsjedništva.

6. Zamislimo da potom u Austriji u zrak neki terorist digne bošnjačkog ministra unutarnjih poslova. I da austrijska policija optuži njegovog suvozača, Bošnjaka, da je sam sebi stavio bombu u auto. Potom to objavi austrijska TV.

7. Zamislimo da Austrijanci uskrate Bošnjacima u Federaciji AB  pravo na TV kanal. I da TV kanal pod kontrolom Austrijanaca objavi kako se bošnjački ministar sam digao u zrak.

8. Zamislimo da su sve te godine vodeći bošnjački intelektualci na TV-u oni Bošnjaci koji podržavaju austrijski nacionalizam nad Bošnjacima.

9. Zamislimo da za Bajram u jednu povratničku bošnjačku kuću upadne jedan Austrijanac i pobije 5 članova obitelji

10. Zamislimo da u Salzburgu, jedan Bošnjak povratnik , bude ubijen a istraga nikada ne utvrdi ubojicu.

11. Zamislimo da uz to sve u Austrijskim medijima, Bošnjake stalno optužuju kao fašiste, s teretom handžar povijesti premda su i sami Austrijanci u nekim ratovima bili fašisti.

12. Zamislimo da se nametanja od strane Austrijanaca Bošnjacima u svijetu predstavljaju kao građanske univerzalne vrijednosti, a zahtjevi Bošnjaka da sami pune svoj Dom naroda, i sami biraju vlastitog Predsjednika, na što imaju pravoprema Ugovoru, budu nazvani rasističkim zakonima srednjeg vijeka.

13. Zamislimo da u tome gaženju Bošnjaka dodatno sudjeluje US ambasador, predstavnik države koja je i dovela do tog međunarodnog sporazuma.

14. Zamislimo da Ustavni sud Federacije Austrijanaca i Bošnjaka donese odluku da su Bošnjaci u pravu, a da US ambasador i visoki predstavnik urade sve da se ta odluka ne provede.

15. Zamislimo da nakon tog svega Parlament BIH donese Deklaraciju u kojoj poziva Federaciju AB da poštuje svoj Ustav, mirovni sporazum i Ustavni sud Federacije Austrijanaca i Bošnjaka.

16. Zamislimo da nakon toga Austrijanci optuže BIH da se miješa u unutarnja pitanja Federacije Austrijanaca i Bošnjaka  i da žele stvoriti bošnjački entitet u Austriji, i uz to poruče, kojem god Bošnjaku se ne sviđa ovdje nek ide u Bosnu, mi nemamo rezervnu domovinu kao Bošnjaci. Pri tome na TV stave Ibru Komšića, Bošnjaka, koji je bio na austrijskoj strani tijekom rata, koji potvrdi sve austrijske teze.

17. Zamislimo da je predsjednik BIH, Nermin Mesić, cijelo vrijeme podržavao austrijsku majorizaciju nad Bošnjacima u Austriji a borbu bošnjačkog naroda nazivao borbom jedne partije, s obzirom da su se Bošnjaci u Austriji u borbi protiv majorizacije grupirali oko jedne stranke. Čak je podržao i austrijski upad tenkovima u bošnjačku banku.

18. Zamislimo da Austrijanci tri puta nametnu Bošnjacima u Austriji Bošnjaka Željka Komšića za bošnjačkog člana Predsjedništva, biranog austrijskim glasovima, i da on u kampanji obeća Austrijancima dokidanje konstitutivnosti Bošnjacima

19. Zamislimo da Komšić. Bošnjak, na skupovima po Austriji, skupa sa Čedom Jovanovićem, svojim jaranom, drži parole kako će nabijati bošnjačke vođe na kolac, i silovati bošnjačke političarke, a da BHRT u matičnoj državi Bošnjaka to ne objavi.

20. Zamislimo da Komšić nakon što ga Austrijanci postave, imenuje Austrijance u diplomaciju koji se za tu svrhu izjasne Bošnjacima.

21. Zamislimo da Austrijska TV svakog bošnjačkog diplomatu nazove fašistom. A austrijske diplomate koji su po SAD-u pripremali terorističke napade nazove patriotima.

22. Zamislimo da je 6 austrijskih vojnika detektirano u napadu na WTC tornjeve a da to nikada austrijska TV kuća nikada ne objavi.

23. Zamislimo da Austrijska TV javno slavi godišnjice smrti austrijskog ratnog zločinca Reicha Von Delicha.

 

Zašto je stoga Deklaracija u RH glupa i nepotrebna?

  • Zato što Hrvatska, država, pojma nema, da se ovo gore sve dogodilo Hrvatima, što smo ovdje predstavili da se dogodilo Bošnjacima.
  • RH nikada nije informirala svoju javnost o ovim događajima.
  • Pa njene deklaracije doista, prosječnom RH građaninu zvuče kao Ad  hoc odluke, bez ikakvog smisla.
  • Nema doista smisla da Hrvatska koja je mirno promatrala sve ove godine, državni i faktički terorizam nad svojim narodom, sada nešto reagira.

Ivan Šušnjar l poskok.info