Subota, 15 lipnja, 2024

Travnik: Ne može se lažima prikriti istina

Must Read

Iz prognane travničke župe sv. Mihovila – Ovčarevo, u proteklom ratu poginuo je 61 branitelj i ubijeno je 15 civila. Za jedan broj poginulih i ubijenih podignuto je spomen-obilježje u dvorištu župne crkve u Ovčarevu, a drugo u naselju Kraljevica, u znak sjećanja i dubokog poštovanja za 29 poginulih branitelja te 10 civila, među kojima je i troje ubijenih u poraću, 1997. godine – Fabijan Babić, Jure Jelonjić i mladi travnički policajac Perica Bilić, prenosi Večernji.ba

Poginuli i ubijeni su iz naselja Kraljevica, Prići, Šipovik, Kokošari i Vidoši, s južne strane magistralne prometnice Lašva – Travnik – Jajce, koja presijeca župu Ovčarevo. Svečano i dostojanstveno u Kraljevici je otkrivena spomen-ploča – Križ nade, s porukom: – U čast i slavu hrvatskim braniteljima i redarstvenicima Domovinskoga rata 1991. – 1995.

Ratni zapovjednik ovoga područja, ratni vojni invalid Ljupko Sučić zahvalio se svima koji su, na bilo koji način, pomogli podizanje ovog spomen-obilježja.

Označavaju nas, ocrnjuju i sotoniziraju na razne načine, lažima žele prikriti istinu, povijest mijenjati, ali to se ne može. Stotine prognanih i opljačkanih, dokumenti, imena poginulih vojnika i civila u ratu i poraću sve govore – rekao je Sučić.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO osniva misiju koja će pomoći i osposobljavati Ukrajinu

Ministri obrane NATO-a sastat će se danas u Bruxellesu na drugom danu razgovora o formaliziranju potpore transatlantskog saveza Ukrajini. Zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -