Travnik: Ne može se lažima prikriti istina

Iz prognane travničke župe sv. Mihovila – Ovčarevo, u proteklom ratu poginuo je 61 branitelj i ubijeno je 15 civila. Za jedan broj poginulih i ubijenih podignuto je spomen-obilježje u dvorištu župne crkve u Ovčarevu, a drugo u naselju Kraljevica, u znak sjećanja i dubokog poštovanja za 29 poginulih branitelja te 10 civila, među kojima je i troje ubijenih u poraću, 1997. godine – Fabijan Babić, Jure Jelonjić i mladi travnički policajac Perica Bilić, prenosi Večernji.ba

Poginuli i ubijeni su iz naselja Kraljevica, Prići, Šipovik, Kokošari i Vidoši, s južne strane magistralne prometnice Lašva – Travnik – Jajce, koja presijeca župu Ovčarevo. Svečano i dostojanstveno u Kraljevici je otkrivena spomen-ploča – Križ nade, s porukom: – U čast i slavu hrvatskim braniteljima i redarstvenicima Domovinskoga rata 1991. – 1995.

Ratni zapovjednik ovoga područja, ratni vojni invalid Ljupko Sučić zahvalio se svima koji su, na bilo koji način, pomogli podizanje ovog spomen-obilježja.

Označavaju nas, ocrnjuju i sotoniziraju na razne načine, lažima žele prikriti istinu, povijest mijenjati, ali to se ne može. Stotine prognanih i opljačkanih, dokumenti, imena poginulih vojnika i civila u ratu i poraću sve govore – rekao je Sučić.