Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

NOVA SVINJARIJA S TRNA: Ukinuti županije, a i minuse koje smo dužni županijama

Must Read

Dodijeli ministar Jerko sam sebi 10 milijuna maraka od države i za te pare kupio nove supermoderne strojeve za preradu mesa.
I sad inžinjer objašnjava: – Evo vidite gospodine Lijanoviću, samo ubacite u ovaj stroj tele, stroj ga automatski zakolje, odere, očisti, predadi, obradi i iz tog stroja iziđe gotov proizvod – kobasica!
– Odlično, a zanima me da li je moguće obratno? Da ugurate kobasicu a da ispadne telac?
– Ne gospodne, to je samo vašem ocu uspjelo!

 

Što točno planira međunarodna zajednica s Federacijom najbolje ćete znati ako poslušate stranku, tj obitelj, koja se nalazi u dužničkom ropstvu međunarodne zajednice, točnije austrohypo kapitala. Oni govore što austrohypotekusi žele čuti. Obitelj Addams, nesretni plod ljubavi starog Lijana i gospoje mu, zloćudni tumor na glavi hrvatskog društva u BIH, mrtvi hladni tako predlažu ukidanje županija i centralizaciju Federacije. Govore o uštedama. Zanimljivo, u svim pričama, o prenosu nadležnosti na FBIH, nitko, pa ni Svinjari, ne govore i o prijenosu obveza. Naime MUP i školstvo najveće su stavke svim županijama u FBIH. Ne postoji zemlja na svijetu u kojoj školstvo financira lokalna sredina, a MUP je sam po sebi prema Ustavu FBIH podijeljene nadležnosti. No kad je u pitanju financiranje MUP-a ili školstva ista ta Federacija, čitaj bošnjački politički lobi pravi se lud. Oni bi samo slast upravljanja ne i obvezu financiranja ili sufinanciranja.

Super je tako napraviti federalno ministarstvo znanosti  i obrazovanja, lagano se šepuriti po Sarajstanu kao mladi Zlajin ministar prosvjete, furati se kako imaš nadležnost,a istovremeno odbijati svaku pomisao prebaciti dio financijske obveze sa kantona na Federaciju.

S MUP-om je još gora stvar. Iako je po Ustavu podijeljene nadležnosti Federaciji ne pada na pamet financirati MUP. No da bilo kojeg federalnog dužnosnika treba osiguravati, policijski, u ovoj ili onoj županiji, županijski MUP-ovi su to dužni obaviti. MUP-ovi koje plaćamo mi. Ne Sarajavo. Primjerice, da Živko Budimir, ili Vjekoslav Čamber, požele prošetati Hercegovinom, od Ivan Sedla do granice s Imotskim, županijski MUP-ovi, koje mi plaćamo, tom janjičarskom dvojcu bili bi dužni osigurati fizičku zaštitu cijelom rutom.

Sama ta činjenica dovoljna je da stranke HNS-a zatraže izmjene pravilnika o financiranju kantonalnih MUP-ova, i da dio financijske obveze prenesu na Federaciju.

Ovako, esencijalni dio održavanja na životu aparata koji se zove Federacija nose županije i one izgleda ispadaju najveći problem.

Istu pričo ponavlja i “uspješni biznismen” u dužnićkom ropstvu, g. Lijanović k0ji je ujedno živi dokaz kako pravosuđe u BIH ne funkcionira, budući da pored svih krivičnih djela koje je napravio on i dalje slobodno šeće zemljom.

Prijenos ovlasti na Federaciju traži Mladen, a i Jerko, govore o uštedama, a zaboravljaju da prijenosom ovlasti na Federaciju na nju prelaze i obveze. Koje su tolike, da će Federaciju pojesti.

No njihov zahtjev je pluvanje u vjetar. Klan Lijanović tek govori što međunarodni mešetari nalože da se kaže. Ako su ikome kantoni valjali, za krmčenje i autonomni kriminal udaljen od federalnog, valjali su Lijanovićima.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Crook likely decided the presidential election. But not in the way he intended…

On the German portal FOKUS, psychologist and professor Dr. Florian Becker analyzes events in the USA: Dramatic Incident In the USA,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -