Published On: Uto, stu 27th, 2012

Babić: Naši preci životima čuvali i održali BiH i predali je nama u amanet

Povodom Dana državnosti BiH danas je u Visokom upriličeno polaganje cvijeća na Spomen-kosturnicu borcima narodnooslobodilačkog rata i na Spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima.

Nakon toga, upriličena je i svečanost u sali Općinskog vijeća, kojoj je prusustvovao veliki broj uglednih građana općine Visoko. 

“Više od hiljadu godina naši poštovani i hrabri preci su svojim životima čuvali, sačuvali i održali Bosnu i Hercegovinu i predali je nama u amanet. Naša je obaveza da našu domovinu državno i ekonomski snažimo, čuvamo i predamo našim potomcima. To je naša sveta, ljudska, patriotska i moralna obaveza. Želim da vam čestitam Dan državnosti naše domovine i neka Bosanci, uz Božiju pomoć, zauvijek čuvaju neovisnu, slobodnu i jedinstvenu BiH, zjednicu svih njenih naroda”, kazala je načelnica Općine Visoko Amra , prilikom obraćanja na svečanosti.

Dan državnosti je čestitao i predsjedavajući Općinskog vijeća Visoko Dalibor Tomičić. Muzičkim i recitatorskim tačkama predstavili su se učenici Osnovne muzičke škole “Avdo Smajlović” Visoko, te učenici Gimanzije “Visoko”, prenosi Radio Q iz Visokog.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare